Vörösboros, paradicsomos marhaszelet
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
150g marhacomb213 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
5g zeller2 kcal
-
200g marha alaplé0 kcal
-
18 kcal
-
18 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
301
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
600g marhacomb852 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
800g marha alaplé0 kcal
-
72 kcal
-
71 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
19 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1201
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
29.6g marhacomb42 kcal
-
3.9g sárgarépa1 kcal
-
3g fehérrépa2 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
1g zeller0 kcal
-
39.5g marha alaplé0 kcal
-
14.8g passzírozott paradicsom4 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
4.9g vörösbor4 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.2g étkezési keményítő1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
58
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.8 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 988.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 366 mg
-
Nátrium 468 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 238.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1669 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 10421 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
301
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.3 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 366 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3952.8 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1465 mg
-
Nátrium 1872 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 953 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 661 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 570 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6677 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 41686 micro
-
Lut-zea 262 micro
Összesen
1201
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 122 micro
-
β-karotin 330 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
58
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg marhacomb
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 kis db fehérrépa
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 dl vörösbor
-
3 db borókabogyó
-
3 csipet fahéj
-
1 db szegfűszeg
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Forró alaplébe tesszük a zöldségeket és a húst. Ha szükségét érezzük, sózzuk. Lassú tűzön kb. 50-60 perc alatt megfőzzük.
- A húst benne hagyjuk a lében, a zöldségeket pedig egy szűrőbe rakjuk. Egy méretes lábasba tesszük az olajat, és felforrósítjuk. Beletesszük a léből kivett, puha, lecsepegtetett zöldséget, és kevergetve sütögetjük pár percig. Ezután kézi krumplitörővel pépesre passzírozzuk. Ezt követően beleöntjük a paradicsomot. Hozzátesszük a borókabogyót, a babérlevelet, a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a borsot, a sót. Lassú tűzön kb. 15 perc alatt összefőzzük.
- A vörösborban csomómentesen elkeverjük az étkezési keményítőt, és a paradicsomos szószhoz adjuk. Kevergetve besűrítjük. Nagyon finom, különlegesen fűszeres mártást kell kapnunk.
- A húst kivesszük az alapléből, és egy vágódeszkán tetszőleges vastagságú szeletekre vágjuk. Tányérokra merjük a meleg fűszeres paradicsomos szószt, mellé tesszük a szelet húsokat, és zsemlegombóccal, knédlivel <a href="http://www.nosalty.hu/recept/grizes-gomboc" target="_blank">grízes gombóccal</a> tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 1952
- Feltöltés dátuma: 2019. december 06.
Ajánló
Ha marad marhahúslevesből kivett zöldség, illetve hús, abból is el lehet készíteni. Így legalább egy finom ételből, kettőt lehet készíteni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
601 recept
Nagyon szeretjük más nemzetek ételeit megkóstolni. A cseh konyha remekei a kedvenceink közé tartoznak. Ezért mikor Olmützben jártunk, és egy helyi kisvendéglőben megettük ezt a marhaszeletet, rögtön rabul ejtett különleges ízvilága. Nagyszerű aromáját a vörösbor és a fűszerek adják. Már többször elkészítettem. Ajánlom kipróbálásra!