r
Nosalty Logó

Vörösboros marhapörkölt bográcsban

3,0

1 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Vörösboros marhapörkölt bográcsban
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1395
Kalória
115g
Fehérje
24.8g
Szénhidrátok
86.5g
Zsír
649.4g
Víz
264.6g
Koleszterin
6.9g
Rost
8.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1395 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 16716 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2545.8 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    649.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    2527 micro
  • β-crypt
    520 micro
  • Likopin
    1072 micro
  • Lut-zea
    1868 micro
Összesen 1395 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1380 g

Zsír

  • Összesen
    1038.3 g
  • Telített zsírsav
    384 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    465 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    3175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30550 g
  • Cink
    430 mg
  • Szelén
    1092 mg
  • Kálcium
    2018 mg
  • Vas
    171 mg
  • Magnézium
    1353 mg
  • Foszfor
    13736 mg
  • Nátrium
    11736 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.1 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

Víz

  • Összesen
    7792.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2850 micro
  • B6 vitamin:
    36 mg
  • B12 Vitamin:
    203 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    921 mg
  • D vitamin:
    510 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    384 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    997 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1307 micro
  • β-karotin
    30320 micro
  • β-crypt
    6243 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    22418 micro
Összesen 16716 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    116 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. Egy kisebb bográcsban (lehet gázon is lábasban, de persze más lesz az íze) 10 dkg zsírban kiolvasztjuk a szalonna zsírját.
  2. Kivesszük a szalonnát, és félretesszük. (Amíg megfő a pöri, addig el lehet rágcsálni.)
  3. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd félretesszük a kisbográcsot.
  4. A nagyobb bográcsban megolvasztjuk a maradék zsírt, majd beletesszük a lábszárat. Amikor elkezdi engedni a levét, hozzátesszük a nyakat.
  5. Amint – úgymond – pörkölődni kezd, hozzátesszük a hagymát. Mivel a hús folyamatosan ereszti a levét, így csak 3-5 percig fűzzük együtt. Ezután levesszük a bográcsot a tűzről, és beletesszük a pirospaprikát. Összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre. A tűz állapotától függően – nehogy leégjen – néhány perc múlva ráöntjük a sört. (Kb. 1 órát nyerünk a hús puhításánál, valamint kicsit vad jellegű ízt ad.)
  6. Ezután tesszük hozzá a paprikát és a fűszereket. Kb. 1 óra elteltével a paradicsomot. (A paradicsom mennyisége lehet kevesebb, mivel édesít.)
  7. Mivel minimum 3 órát főzzük (általában 4-5 óra a megfelelő, mivel a húsba „nem látunk bele”, azaz lehet öregebb is a marha), így a 3. óra után öntjük hozzá a vörösbort. Innentől kezdve, minimum 40 perc a főzési idő, hogy az alkohol elpárologjon, és a vörösbor íze „beépüljön” az ételbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 240 perc
  • Főzés módja: bográcsos

Évek óta minden osztálytalálkozón és egyéb összejövetelen én főzök. Nekem ez épp' elég elismerés. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Szaftos birkapörkölt

A birkahús nagyon egészséges, manapság bármelyik nagyobb bevásárlóban megvehetjük konyhakész, darabolt formában, így egyszerűen készíthetünk otthonunkban, bogrács nélkül is ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!