Vörösboros marhahús
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
A marhahúshoz
-
250g marhalapocka330 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
50g salottahagyma33 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A fűszerezéshez
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
Összesen
1090
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
A marhahúshoz
-
1000g marhalapocka1320 kcal
-
600g vörösbor510 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
200g salottahagyma131 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A fűszerezéshez
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
Összesen
4359
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
A marhahúshoz
-
33.9g marhalapocka45 kcal
-
20.3g vörösbor17 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
5.4g sárgarépa2 kcal
-
5.4g zeller2 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
-
6.8g füstölt szalonna44 kcal
-
6.8g csiperkegomba1 kcal
-
6.8g salottahagyma4 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A fűszerezéshez
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6.8g póréhagyma2 kcal
Összesen
147
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.2 g
Zsír
-
Összesen 68.4 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1418.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 785 mg
-
Nátrium 301 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 508.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 493 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3212 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 525 micro
Összesen
1090
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 248.7 g
Zsír
-
Összesen 273.7 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1065 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5673.3 g
-
Cink 58 mg
-
Szelén 286 mg
-
Kálcium 484 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 462 mg
-
Foszfor 3142 mg
-
Nátrium 1206 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.5 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 2033.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1972 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 143 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 85 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 254 micro
-
Kolin: 788 mg
-
Retinol - A vitamin: 697 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 12849 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2099 micro
Összesen
4359
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 168 micro
-
β-karotin 435 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
A marhahúshoz
-
6 dl vörösbor
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 kis db zeller
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
10 dkg vaj
-
20 dkg füstölt szalonna
-
20 dkg salottahagyma
-
2 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A fűszerezéshez
-
1 db babérlevél
-
1 db póréhagyma (kisebb, A fűszereket csokorba kötve, de külön-külön a póréhagymát szeletelve is hozzáadhatjuk az ételhez.)
Elkészítés
A marhahúshoz
- A húst 4-5 cm-es kockákra vágjuk, egy tálba tesszük a vörösborral, a kakukkfűvel, babérlevéllel, fokhagymával és 3-4 órát, de legjobb ha egy éjszakán át - letakarva, hűvös helyen – pácoljuk.
- Ezt követően a sütőt 160 fokra előmelegítjük.
- Megtisztítjuk a zöldségeket, a hagymát és a zellert felkockázzuk, a sárgarépát karikákra szeleteljük. Ha nagyobb gombát kaptunk, azt is szeleteljük fel, az aprót hagyjuk egészben.
- Egy vaslábosban (vagy sütőben használható lábosban) 3 dkg vajat felolvasztunk, hozzáadjuk a hagymát, a zellert, a sárgarépát a pácléből kivett fűszereket és 10 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről.
- A húst kivesszük a pácléből, letörölgetjük. Egy serpenyőben felolvasztunk 4 dkg vajat, nagy lángon kis adagokban addig sütjük a húst, amíg megpirul (kb. 5 perc)
- A megpirított húsokat a lábosban lévő zöldségekre szedjük.
- A hússütésből visszamaradt zsiradékra öntjük a páclevet és hagyjuk 1 percet forrni.
- A lábost visszatesszük a tűzre, majd a húsra és a zöldségekre szórjuk a lisztet, jól átkeverjük és felöntjük páclével, felforraljuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük és 1,5-2 órán át sütjük.
- A megtisztított, egészben hagyott mogyoróhagymát 6-8 perc alatt megpirítjuk a maradék vajon a csíkokra vágott szalonnával együtt. Az utolsó percekben hozzáadjuk a gombát.
- A pirítást követően a húshoz keverjük a gombát és a hagymát, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük, majd további 0,5-1 órán keresztül sütjük a vörösboros marhahúst. (A hús minősége befolyásolhatja az elkészítési időt.)
- Amikor elkészült a hús, kivesszük a fűszereket.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 23475
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 23.
Ajánló
Ízlés szerint fehér kenyérrel, burgonyafánkkal, petrezselymes burgonyával kínálhatjuk ezt a szaftos laktató ételt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A franciák egyik legismertebb marhahúsos étele. Jellemzően vaslábosban készítik. A hozzávalók külön-külön megpirítva kerülnek az ételbe, majd néhány órát lassú tűzön, sütőben sütve érik össze a marhahús a zöldségekkel. Fűszercsokorral (bouquet garni) ízesítik, amely tipikusan kakukkfüvet, póréhagymát, babérlevelet, esetleg petrezselymet tartalmaz, csokorba kötve adják a páchoz, majd az ételhez. A recept a Kifőztük 3. számában jelent meg. Az újság ingyenesen letölthető itt. (Az étel készítéséről néhány fáziskép itt található.)