r
Nosalty Logó

Vörösboros marhahús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vörösboros marhahús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A marhahúshoz

A fűszerezéshez

Összesen 1090 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A marhahúshoz

A fűszerezéshez

Összesen 4359 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A marhahúshoz

A fűszerezéshez

Összesen 147 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3212 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 1090 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.7 g

Zsír

  • Összesen
    273.7 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1065 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5673.3 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    3142 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2033.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1972 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12849 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2099 micro
Összesen 4359 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A marhahúshoz

A fűszerezéshez

  • kakukkfű ízlés szerint (friss vagy szárított)
  • 1 db póréhagyma (kisebb, A fűszereket csokorba kötve, de külön-külön a póréhagymát szeletelve is hozzáadhatjuk az ételhez.)

Elkészítés

A marhahúshoz

  1. A húst 4-5 cm-es kockákra vágjuk, egy tálba tesszük a vörösborral, a kakukkfűvel, babérlevéllel, fokhagymával és 3-4 órát, de legjobb ha egy éjszakán át - letakarva, hűvös helyen – pácoljuk.
  2. Ezt követően a sütőt 160 fokra előmelegítjük.
  3. Megtisztítjuk a zöldségeket, a hagymát és a zellert felkockázzuk, a sárgarépát karikákra szeleteljük. Ha nagyobb gombát kaptunk, azt is szeleteljük fel, az aprót hagyjuk egészben.
  4. Egy vaslábosban (vagy sütőben használható lábosban) 3 dkg vajat felolvasztunk, hozzáadjuk a hagymát, a zellert, a sárgarépát a pácléből kivett fűszereket és 10 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről.
  5. A húst kivesszük a pácléből, letörölgetjük. Egy serpenyőben felolvasztunk 4 dkg vajat, nagy lángon kis adagokban addig sütjük a húst, amíg megpirul (kb. 5 perc)
  6. A megpirított húsokat a lábosban lévő zöldségekre szedjük.
  7. A hússütésből visszamaradt zsiradékra öntjük a páclevet és hagyjuk 1 percet forrni.
  8. A lábost visszatesszük a tűzre, majd a húsra és a zöldségekre szórjuk a lisztet, jól átkeverjük és felöntjük páclével, felforraljuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük és 1,5-2 órán át sütjük.
  9. A megtisztított, egészben hagyott mogyoróhagymát 6-8 perc alatt megpirítjuk a maradék vajon a csíkokra vágott szalonnával együtt. Az utolsó percekben hozzáadjuk a gombát.
  10. A pirítást követően a húshoz keverjük a gombát és a hagymát, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük, majd további 0,5-1 órán keresztül sütjük a vörösboros marhahúst. (A hús minősége befolyásolhatja az elkészítési időt.)
  11. Amikor elkészült a hús, kivesszük a fűszereket.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 23376
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 23.

Ajánló

Ízlés szerint fehér kenyérrel, burgonyafánkkal, petrezselymes burgonyával kínálhatjuk ezt a szaftos laktató ételt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A franciák egyik legismertebb marhahúsos étele. Jellemzően vaslábosban készítik. A hozzávalók külön-külön megpirítva kerülnek az ételbe, majd néhány órát lassú tűzön, sütőben sütve érik össze a marhahús a zöldségekkel. Fűszercsokorral (bouquet garni) ízesítik, amely tipikusan kakukkfüvet, póréhagymát, babérlevelet, esetleg petrezselymet tartalmaz, csokorba kötve adják a páchoz, majd az ételhez. A recept a Kifőztük 3. számában jelent meg. Az újság ingyenesen letölthető itt. (Az étel készítéséről néhány fáziskép itt található.)

Hozzávalók

A marhahúshoz

A fűszerezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...