r
Nosalty Logó

Vörösboros gombaragu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Vörösboros gombaragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguhoz

A rizshez

Összesen 602 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguhoz

A rizshez

Összesen 2402 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguhoz

A rizshez

Összesen 138 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1615 micro
Összesen 602 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2110.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1217.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    996 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    2067 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    6458 micro
Összesen 2402 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    297 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A rizshez

Elkészítés

A raguhoz

  1. A felhevített olajra tesszük a kis kockákra vágott szalonnát, s mikor az már félig kisült, hozzáadjuk a felaprózott hagymát és a zúzott fokhagymát, és jól átdinszteljük.
  2. Megszórjuk pirospaprikával, beleforgatjuk a gombát, sózzuk, és felöntjük a borral. Így főzzük addig, míg a leve kissé megfogyatkozik.
  3. Belekeverjük a tejfölt, és félrehúzzuk a tűzről.
  4. A rizst váltott vízben tisztára mossuk, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
  5. A borsót is megfőzzük enyhén sós vízben.
  6. A petrezselymet felaprítjuk. Egy serpenyőben felmelegítünk 1 ek olajat, rádobjuk a petrezselyemzöldet, átkeverjük, majd a rizst és a borsót is hozzáadva jól átforgatjuk az egészet. Végül belekeverjük a felkockázott paradicsomokat.
  7. Egy nagyobb tálon körberakjuk a rizst, a közepén hagyott helyre meg a gombaragu kerül. Így tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7729
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Ajánló

Ha kihagyjuk belőle a szalonnát, tökéletes vegaétel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őrzök egy(-két) ősrégi szakácskönyvet, ami naptár is egyben, gyönyörű fotókkal, de ennek az ételnek mégis várnia kellett 25 évet, mire először elkészült. Nem is tudom, miért vártam ennyit, pedig guszta volt a fotója nagyon. A napokban végre megfőztem. "Jöhet máskor is" - volt a család reakciója, ami komoly dicséretnek számít, ugyebár.  Állítólag francia recept, de egy franciát se tudok megkérdezni, hogy igaz-e. Meg nem is lényeges... Gyors, olcsó és mutatós étel, és még finom is! Kell ennél több?

Hozzávalók

A raguhoz

A rizshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...