r
Nosalty Logó

Vörösboros darálthúsos lecsós káposzta gerslivel, tejföllel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Vörösboros darálthúsos lecsós káposzta gerslivel, tejföllel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 794 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1588 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1791 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    713 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1431 micro
Összesen 794 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3582.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    1573 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1426 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    1548 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2862 micro
Összesen 1588 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    136 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. A gerslit beáztatjuk.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítjuk, a paprikákat és az újhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. A káposztát nem csavarjuk ki. Az egyik újhagymalevelet félretesszük.
  3. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, rátesszük a darált húst, s kifehéredésig kevergetjük. Beletesszük a káposztát és a gerslit, fűszerezzük, fedő alatt főzzük 20 percig.
  4. Majd rárakosgatjuk a paprikát, a paradicsomot, beleöntjük a vörösbort, bőségesen teszünk rá tejfölt, berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, s 15 percig sütjük.
  5. Tálaláskor meghintjük az újhagyma zöldjével.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1327
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Az étel a szokásos rizs helyett árpagyönggyel készült.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...