Vörösborban párolt vaddisznócomb
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g vaddisznóhús305 kcal
-
25g sertészsír226 kcal
-
38g sárgarépa14 kcal
-
38g fehérrépa24 kcal
-
38g vöröshagyma14 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
125g alaplé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
682
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g vaddisznóhús1220 kcal
-
100g sertészsír902 kcal
-
150g sárgarépa55 kcal
-
150g fehérrépa96 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2723
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
40.1g vaddisznóhús49 kcal
-
4g sertészsír36 kcal
-
6g sárgarépa2 kcal
-
6g fehérrépa4 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
8g paradicsom1 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
8g vörösbor7 kcal
-
20g alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
108
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 56.4 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 948.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 433 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 359.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1211 micro
-
β-karotin 2991 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
682
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 225.7 g
Zsír
-
Összesen 135 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3792.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 1522 mg
-
Nátrium 1730 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1436.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1199 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4844 micro
-
β-karotin 11962 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5147 micro
-
Lut-zea 613 micro
Összesen
2723
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 194 micro
-
β-karotin 479 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 206 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg sertészsír
-
15 dkg sárgarépa
-
15 dkg fehérrépa
-
15 dkg vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
20 dkg paradicsom
-
2 púpozott ek finomliszt
-
2 dl vörösbor
-
5 dl alaplé
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A vaddisznócombot megtisztítjuk, leöblítjük, sóval bedörzsöljük.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A combot tepsibe tesszük, zsírral öntözgetve sütőben félig puhára sütjük, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
- Egy magasabb falú edényben átszűrjük a zsírt. A leszűrt zsírban az apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott zöldségeket üvegesre pirítjuk, liszttel megszórjuk, többször megkeverjük.
- Ezután borssal, babérlevéllel fűszerezzük, paradicsomot, fokhagymát adunk hozzá, vörösborral leöntjük, felforraljuk.
- Beletesszük a húst, felöntjük húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk, közben többször megkeverjük.
- Ha a hús megfőtt kivesszük, és felszeleteljük, tálaláskor mártásával leöntjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 16385
- Feltöltés dátuma: 2012. november 02.
Ajánló
Főtt tésztával vagy párolt rizzsel kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
Tolnai Kálmán 1983-ban kiadott "Vadhús és halételek" című könyvében találtam ezt a receptet. Elkészítettem, megosztom Veletek.