Vodkaszószos penne (Penne alla Vodka)
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
11g vaj75 kcal
-
23g főzőhagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
173g paradicsomszósz41 kcal
-
0 kcal
-
15g vodka35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g penne464 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
42g vaj301 kcal
-
90g főzőhagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
690g paradicsomszósz166 kcal
-
0 kcal
-
60g vodka139 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g penne1855 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
2.5g vaj18 kcal
-
5.5g főzőhagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
41.8g paradicsomszósz10 kcal
-
0 kcal
-
3.6g vodka8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30.3g penne112 kcal
-
9.1g főzőtejszín12 kcal
-
6.1g parmezán sajt24 kcal
-
0.7g bazsalikom0 kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2260.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 402 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 505 mg
-
Nátrium 1144 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 241 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 583 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 23969 micro
-
Lut-zea 234 micro
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.9 g
Zsír
-
Összesen 86.1 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9042.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 349 mg
-
Kálcium 1606 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 446 mg
-
Foszfor 2020 mg
-
Nátrium 4577 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 429.4 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 964.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 823 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1284 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 625 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2331 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 95876 micro
-
Lut-zea 938 micro
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 277 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 5811 micro
-
Lut-zea 57 micro
Hozzávalók
-
3 ek vaj
-
69 dkg paradicsomszósz
-
60 ml vodka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagy serpenyőben közepes lángon felolvasztjuk a vajat. Adjuk hozzá a finomra darált hagymát és fokhagymát, és főzzük gyakran kevergetve, amíg meg nem puhul (nagyjából 4-5 percig).
- Adjuk hozzá a paradicsompürét és a pirospaprika-pelyhet, majd gyakran kevergetve addig főzzük, amíg a krém és hagymák egyneműek lesznek, és elkezd sötétedni (nagyjából 5 percig).
- Adjunk hozzá 4 evőkanál vodkát, keverjük össze, hogy szépen elvegyüljenek. Vegyük le a serpenyőt a hőforrásunkról.
- Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet, és főzzük a tésztát al dente -ig. A tészta leszűrése előtt tartsunk meg 1 csésze főzőlevet.
- Tegyük vissza a mártást közepes lángra, adjuk hozzá a csésze főzőlevünk felét és a 1,5 dl tejszínt, keverjük össze. Hozzáadjuk a parmezán felét, és addig keverjük, amíg fel nem olvad. Kapcsoljuk ki a hőt és keverjük hozzá a krémhez a főtt tésztát. Ha a mártás túl sűrűnek tűnik, dobjuk bele a maradék parmezánt, és adjuk hozzá a maradék főzőlevet (egyszerre egy evőkanálnyit). Sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor több parmezánnal és tépett bazsalikomlevéllel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 166
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 51
- Össznézettség: 10702
- Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 22.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Bár az elnevezése meghökkentőnek tűnhet, a Pasta alla Vodka valójában egy paradicsomszószos tészta, melynek egy fontos hozzávalója a vodka. Az eredeti recept szerint azért került a paradicsomszósz és a tejszín mellé a vodka is, mert elképesztően gazdag, selymes és krémes állagot kölcsönöz a tészta mártásának. Az én receptemben a paradicsomszószt paradicsompürére cseréltem, így a mártás sűrűbb lesz, a tejszíntől világosabb árnyalatú, a vodkától pedig selymes és krémes. Ráadásul a paradicsompüré koncentráltabb ízű, a textúrájától pedig szinte bársonyos mártást eredményez. Annak érdekében, hogy a tésztánk igazán szaftos legyen, ne fukarkodjunk a mártás mennyiségével, és tésztát közvetlenül a mártásba forgassuk bele az utolsó adag parmezán hozzáadása előtt. Bár eredetileg pennéről szól a recept, a következő alkalommal próbáljuk ki rigatonival is, izgalmas eredményt kapunk ezzel az olasz tésztafajtával is.