r
Nosalty Logó

Vízen kullogó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vízen kullogó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A konyharuha kikenéséhez

A hintéshez

Összesen 874 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A konyharuha kikenéséhez

A hintéshez

Összesen 3493 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A konyharuha kikenéséhez

A hintéshez

Összesen 335 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 874 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    161.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3470.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    1702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1389 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    879 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 3493 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A konyharuha kikenéséhez

A hintéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe kevés cukrot teszünk, az élesztőt belemorzsoljuk. Félretesszük 10 percre, ezalatt fölfut.
  2. A szobahőmérsékletű lisztet tálba szitáljuk, és a felfuttatott élesztővel,a tejföllel, a porcukorral, a puha margarinnal, sóval, citromhéjjal megdagasztjuk. A tészta elég ragacsos, ezért jobban járunk, ha konyhai robotgép dagasztókarjával végezzük. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Végül beledolgozzuk a két tojássárgáját.
  3. Egy nagy konyharuhát olvasztott margarinnal megkenünk, és a tésztát a közepére helyezzük. Átlós sarkait összekötjük, és egy fakanalat a csomók alatt átdugva, egy fazék hideg vízbe lógatjuk. Kb. másfél órán át kelesztjük. Akkor jó, ha a tészta feljön a víz tetejére.
  4. A gyúrólapot kristálycukorral meghintjük, és erre tesszük a tésztát. Kisebb ökölnyi darabokat tépünk belőle, kerek lappá nyújtjuk, felcsavarjuk, és kifli alakra hajtjuk.
  5. A cukrot úgy használjuk a szóráshoz, mint a lisztet. Lehet a tésztába sütésálló lekvárt is tenni, úgy még finomabb. A kifliket porcukorba forgatjuk, és 3-4 centi távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  6. Hideg sütőbe toljuk - addig is kel a tészta, amíg a sütő melegszik -, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 23231
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 29.

Ajánló

Tokaji édes szamorodni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy tipikus nagymamarecept! A mamim csinálta gyerekkorunkban, de mára már elfelejtettem. A "Hagyományos magyar konyha" című könyvemet lapozgattam, amikor rábukkantam, és "Jé, tényleg, ilyen is volt" felkiáltást a süti megsütése követte. Először simán csináltam, másodjára lekvárral töltve, mennyei mindenhogy, annyira puha a tésztája! És ahogy a cukor karamellizálódik a tetején... Elfeledteti a készítés nehézségeit, mert elég nehéz a ragacsos tésztával dolgozni, mivel csak cukorral szórjuk. Lehetne liszttel is, de nem akartam a tészta könnyű állagán rontani a plusz liszt beleszitálásával.

Hozzávalók

A tésztához

A konyharuha kikenéséhez

A hintéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...