Vitaminfelfújt
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
4g vaj25 kcal
A felfújthoz
-
125g brokkoli26 kcal
-
125g zöldségkeverék90 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g csirkemellsonka48 kcal
-
35 kcal
A mártáshoz
-
38g trappista sajt132 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
Összesen
479
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
A felfújthoz
-
500g brokkoli104 kcal
-
500g zöldségkeverék360 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g csirkemellsonka190 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A mártáshoz
-
150g trappista sajt528 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
1914
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
0.8g vaj6 kcal
A felfújthoz
-
29.4g brokkoli6 kcal
-
29.4g zöldségkeverék21 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
11.8g csirkemellsonka11 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
A mártáshoz
-
8.8g trappista sajt31 kcal
-
11.8g főzőtejszín15 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
Összesen
111
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.4 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1082.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 247.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 532 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1071 micro
Összesen
479
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 97.8 g
Zsír
-
Összesen 114.6 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4329.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 1482 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 1270 mg
-
Nátrium 1264 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 989.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2127 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 332 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 319 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 390 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 753 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1211 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4285 micro
Összesen
1914
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
A sütőforma előkészítéséhez
-
1 ek vaj
A felfújthoz
-
1 közepes fej brokkoli
-
50 dkg zöldségkeverék
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
20 dkg csirkemellsonka
-
2 ek napraforgó olaj
A mártáshoz
-
15 dkg trappista sajt
-
2 dl főzőtejszín
-
1 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A sütőforma előkészítéséhez
- A brokkolit megtiszítjuk és apró darabokra szétszedjük. A zöldségmixel együtt puhára főzzük
- A hagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. A sonkát - ha egy darabban vettük - lereszeljük és a hagymán egy kicsit elősütjük.
- Egy jénai tálat kivajazunk és a megfőtt zöldségnek kb. a felétegy rétegben lerakjuk, sűrűn. Elosztjuk rajta a sonkát, majd a zöldség második felével lefedjük.
- A következő lépésként mártást készítünk, amivel le fogjuk fedni a rakott zöldségünket. Lereszeljüka sajtot, majd olajon lisztet pirítunk. Mikor már csomómentes, beleszórjuka sajt háromnegyedétés folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjüka tejszínt. Ha túl sűrűnek látjuk, önthetünk hozzá tejet - a lényeg, hogy egy közepesen folyós öntetet kapjunk. A masszát eloszlatjuk a zöldség tetején és a maradék sajttal megszórjuk.
- Addig kell sütni, amíg meg nem barnul a teteje.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5627
- Feltöltés dátuma: 2012. június 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Anyukám a szomszédunktól kapta a receptet, aki a helyi óvodában szakácsnő. Azóta a kedvencem lett és most már én is gyakran készítem. :) A sonkához lehet főzni 2 tojást is és ezt reszelve, vagy felkarikázva hozzárakni, de anélkül is isteni! Sonka nélkül, csak tojással pedig a vegetáriánusok kedvence is lehet. :)