r
Nosalty Logó

Virslivel töltött kiflifalatkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés •5 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Virslivel töltött kiflifalatkák
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A 32 darabhoz

Összesen 1446 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A 32 darabhoz

Összesen 5781 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A 32 darabhoz

Összesen 371 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3538.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    2246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    693 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1446 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.7 g

Zsír

  • Összesen
    394 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14152.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    2306 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    2209 mg
  • Nátrium
    8982 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2773 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2729 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 5781 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

A 32 darabhoz

Elkészítés

A 32 darabhoz

  1. A tésztához elmorzsoljuk a lisztben a vajat/margarint, összekeverjük a sóval. A tejfölt meglangyosítjuk, eldolgozzuk a cukorral, az élesztővel és 1 tojássárgájával. A liszthez adjuk, összegyúrjuk, 4 cipót formálunk belőle.
  2. Pihentetés nélkül 20-22 cm átmérőjű korongra nyújtjuk az egyik cipót, átlósan-csillagformán 8 gerezdre vágjuk. A háromszögek alapja felőli tésztarészekre 1-1 (vagy 1 fél virslit) fektetünk, majd a csúcsuk felé haladva szorosan feltekerjük. Sütőpapírral bélelt nagy tepsikre sorakoztatjuk a kifliket, konyharuhával letakarjuk.
  3. A másik 3 cipót a fenti módon formázzuk, megtöltjük, 1/2 órát kelni hagyjuk. A sajtot megreszeljük. Elkeverjük az olajat a maradék 2 tojássárgájában, megkenjük vele a kiflik tetejét, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. Betesszük a tepsiket az előmelegített sütőbe, és aranysárgára sütjük a kifliket (a tepsiket a a sütés utolsó harmadában megcseréljük), hagyjuk kihűlni. Ketchuppal, mustárral kínáljuk. Frissen az igazi!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 393
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 31433
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamikor régen egy magazinban találtam ezt a receptet. Jól variálható, pl. akár virsli nélkül is elkészíthető. A középsőm nem szereti a virslit, így neki az egyik cipóból virsli nélküli kiflik készülnekl .

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A 32 darabhoz

Címlapról ajánljuk

A 10 legolvasottabb gasztrointerjúnk az évben

Idén sem maradtatok aktuális, friss gasztrointerjúk nélkül, hiszen riportereink egész évben repültek a legmenőbb új helyekre és legzseniálisabb vendéglátósokhoz, séfekhez, cukrászokhoz, hogy kifaggassák őket egy-egy érdekfeszítő interjú érdekében. Olvassátok újra azokat, melyek a legolvasottabbak voltak idén!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!