Virslivel töltött burgonyás lángos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
63g burgonya36 kcal
-
4 kcal
-
50g tej28 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g virsli269 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
106g napraforgó olaj235 kcal
Összesen
1037
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
200g tej112 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
400g virsli1076 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
4146
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
13.9g burgonya8 kcal
-
0.8g friss élesztő1 kcal
-
11.1g tej6 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
22.2g virsli60 kcal
-
27.8g finomliszt101 kcal
-
23.6g napraforgó olaj52 kcal
Összesen
230
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.5 g
Zsír
-
Összesen 52.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1677.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 349 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 345 mg
-
Nátrium 847 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 114.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
1037
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114 g
Zsír
-
Összesen 210.3 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6711 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 283 mg
-
Kálcium 1396 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 1381 mg
-
Nátrium 3390 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 436.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 457.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 316 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 316 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
4146
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg burgonya
-
1.5 dkg friss élesztő
-
2 dl tej
-
1 dkg cukor
-
só ízlés szerint
-
500 g finomliszt
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Az élesztőt a cukorral, 2-3 ek tejjel felfuttatjuk.
- A lisztet az áttört burgonyával összekeverjük, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt, hozzáadjuk a sót, és többi langyos tejjel félkemény tésztát dagasztunk.
- A tésztát háromszorosára kelesztjük.
- A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis cipókat formálunk, még 10-15 percig konyharuhával letakarva kelesztjük.
- Ezután a cipócskákat laposra húzzuk, a tészta felső felére tesszük a virslit, feltekerjük, és forró olajban aranysárgára sütjük.
- Tejföllel, sajttal megszórva tálaljuk, fokhagymával is megkenhetjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 7886
- Feltöltés dátuma: 2013. június 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
VnéEdit
295 recept
Egy balatoni strandon fogyasztottunk virslis lángost. Azóta is a kedvencünk.