r
Nosalty Logó

Virslivel töltött burgonyás lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
VnéEdit
Virslivel töltött burgonyás lángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1037 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1677.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1037 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114 g

Zsír

  • Összesen
    210.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6711 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    1396 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1381 mg
  • Nátrium
    3390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 4146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral, 2-3 ek tejjel felfuttatjuk.
  2. A lisztet az áttört burgonyával összekeverjük, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt, hozzáadjuk a sót, és többi langyos tejjel félkemény tésztát dagasztunk.
  3. A tésztát háromszorosára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis cipókat formálunk, még 10-15 percig konyharuhával letakarva kelesztjük.
  5. Ezután a cipócskákat laposra húzzuk, a tészta felső felére tesszük a virslit, feltekerjük, és forró olajban aranysárgára sütjük.
  6. Tejföllel, sajttal megszórva tálaljuk, fokhagymával is megkenhetjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7886
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Egy balatoni strandon fogyasztottunk virslis lángost. Azóta is a kedvencünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...