r
Nosalty Logó

Virslis-zöldséges burgonyaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kovács Györgyi
Virslis-zöldséges burgonyaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1413 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2055 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 354 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3783 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    775 mg
  • Nátrium
    1828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1689.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1159 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8220 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2722 micro
Összesen 1413 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát, hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát apróra, a burgonyát és a zöldségeket kis kockákra vágjuk. A virslit karikázzuk fel.
  2. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, rászórjuk a sót és a köményt. Hozzáadjuk előbb a zöldségeket, majd a burgonyát, és néhány percig pároljuk. Keverjünk hozzá egy csipet őrölt borsot és engedjük fel 1 liter vízzel. Tegyük hozzá a zellerlevelet és az apróra vágott petrezselyemlevelet, ízlés szerint ételízesítőt is adhatunk hozzá. Vigyázzunk, mert már sót is használtunk!
  3. Fedő alatt 20-25 percig főzzük, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit.
  4. A lisztet keverjük ki egy kis hideg vízzel, adjuk hozzá a tejfölt és keverjük csomómentesre. A meleg levesből merjünk a tejfölhöz és azzal együtt öntsük a levesbe vissza.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2891
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virslis-zöldséges burgonyaleves
Kovács Györgyi 57 recept

Én így készítem  a krumplilevest. Nagyon finom, szeretjük!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...