Virslis-zöldséges burgonyaleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kovács Györgyi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
100g burgonya58 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
354
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g burgonya231 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
200g virsli538 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
1413
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
19.4g burgonya11 kcal
-
3.9g sárgarépa1 kcal
-
4.4g fehérrépa3 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
8.5g tejföl17 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
9.7g virsli26 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
48.4g víz0 kcal
Összesen
69
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 945.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 457 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 422.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 194 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 2055 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 681 micro
Összesen
354
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 40.5 g
Zsír
-
Összesen 98.4 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3783 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 902 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 775 mg
-
Nátrium 1828 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1689.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1159 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 774 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 370 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 8220 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2722 micro
Összesen
1413
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 120 micro
-
β-karotin 398 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
69
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 kis db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db zellerlevél
-
175 g tejföl
-
1 csapott ek finomliszt
-
20 dkg virsli
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 l víz
Elkészítés
- A burgonyát, hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát apróra, a burgonyát és a zöldségeket kis kockákra vágjuk. A virslit karikázzuk fel.
- Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, rászórjuk a sót és a köményt. Hozzáadjuk előbb a zöldségeket, majd a burgonyát, és néhány percig pároljuk. Keverjünk hozzá egy csipet őrölt borsot és engedjük fel 1 liter vízzel. Tegyük hozzá a zellerlevelet és az apróra vágott petrezselyemlevelet, ízlés szerint ételízesítőt is adhatunk hozzá. Vigyázzunk, mert már sót is használtunk!
- Fedő alatt 20-25 percig főzzük, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit.
- A lisztet keverjük ki egy kis hideg vízzel, adjuk hozzá a tejfölt és keverjük csomómentesre. A meleg levesből merjünk a tejfölhöz és azzal együtt öntsük a levesbe vissza.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2918
- Feltöltés dátuma: 2015. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Kovács Györgyi
57 recept
Én így készítem a krumplilevest. Nagyon finom, szeretjük!