r
Nosalty Logó

Virslis táska Mónika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-176527
Virslis táska Mónika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

töltelék

teteje

Összesen 1529 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

töltelék

teteje

Összesen 4584 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

töltelék

teteje

Összesen 314 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5562.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    3957 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1529 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.5 g

Zsír

  • Összesen
    256.2 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16688.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    2250 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    11872 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2077 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1998 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    959 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 4584 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

teteje

Elkészítés

tészta

  1. A 2 dl langyos tejben és cukorban felfuttatjuk az élesztőt. Közben a lisztet egy mélyebb tálba tesszük, bele egy tojást és a sót teszünk.
  2. A margarint megolvasztjuk, és hozzáadjuk a lisztes keverékhez úgy, hogy a tojással ne érintkezzen. Ezután a felfuttatott élesztős tejet is hozzáadjuk, majd hosszan lágy tésztává dagasztjuk.
  3. Kb. másfél-két óráig letakarva kelesztjük a tésztát.
  4. A kelesztés után lisztes deszkán átgyúrjuk a tésztát, és további 20 percre nedves konyharuhával letakarjuk.
  5. Ezután az átgyúrt tésztát 2 részre vágjuk. Mindkét résszel ugyanaz lesz az eljárás, csak így könnyebb dolgoznunk. A tészta egyik felét vékonyra kinyújtjuk, és 4 részre osztjuk. A részek akkorák legyenek, hogy egy virsli beleférjen.
  6. Mind a 4 részt megszórjuk reszelt sajttal, és belehelyezzük a virsliket, amiket középre helyezzünk el, majd a virslire ráhajtjuk a tésztát, és minden oldalán, ahol szükséges, lezárjuk. A másik adag tésztával is ugyanígy járjunk el.
  7. A kis táskákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, keresztbe bevagdoshatjuk a tésztát. A másik tojást felverjük, és bekenjük vele a táskákat, majd ízlés szerint megszórhatjuk őket szezámmaggal vagy sajttal.
  8. 180-200°C-os sütőben aranybarnára sütjük. Ketchuppal, majonézzel, mustárral is fogyaszthatjuk, melegen és hidegen is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1625
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-176527 6 recept

Isteni finom kis vacsora vagy akár ebéd. Én ebédre szoktam készíteni, és egy finom kis salátával nagyon laktató :) Nekem ebből az adagból 8 db táska lesz.

Hozzávalók

tészta

töltelék

teteje

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...