Virslis szendvicskenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
60g tej34 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
-
25g napraforgó olaj221 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
75g juhbeles virsli202 kcal
-
135 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
11g ketchup11 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A tetejére
-
14g tojás17 kcal
Összesen
1317
kcal
- 15% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
240g tej134 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
8g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
300g juhbeles virsli807 kcal
-
300g füstölt-főtt tarja540 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
45g ketchup45 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A tetejére
-
55g tojás69 kcal
Összesen
5267
kcal
- 15% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
32.3g finomliszt118 kcal
-
12.9g tej7 kcal
-
2.7g friss élesztő3 kcal
-
5.4g napraforgó olaj48 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
16.2g juhbeles virsli43 kcal
-
16.2g füstölt-főtt tarja29 kcal
-
8.1g sajt28 kcal
-
2.4g ketchup2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A tetejére
-
3g tojás4 kcal
Összesen
283
kcal
- 15% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 50.5 g
Zsír
-
Összesen 66.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4066.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 547 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 495 mg
-
Nátrium 2869 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 105.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1357 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
1317
kcal
- 15% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 202.2 g
Zsír
-
Összesen 265.6 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 563 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16265.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 328 mg
-
Kálcium 2190 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 1981 mg
-
Nátrium 11474 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 496.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 423 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 799 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 611 micro
-
Kolin: 250 mg
-
Retinol - A vitamin: 784 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 186 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 5428 micro
-
Lut-zea 424 micro
Összesen
5267
kcal
- 15% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 876.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 618 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 292 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
283
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg finomliszt
-
240 ml tej
-
50 g friss élesztő
-
100 ml napraforgó olaj
-
2 kk só
-
1 teáskanál cukor
-
30 dkg füstölt-főtt tarja
-
3 ek ketchup
-
1 gerezd fokhagyma
-
majoranna ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
A tetejére
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- Készítünk egy kelt tésztát: legelőször felfuttatjuk az élesztőt (langyos tej, cukor, 3 kk liszt, meleg helyen). Ha jól kinőtte magát, hozzáadjuk a liszthez, olajhoz és sóhoz. Jól megdagasztjuk, ha szükséges, adunk hozzá egy kis langyos vizet (én tettem bele). Egy konyharuhával letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
- Ha készen áll a kidolgozásra, a tészta 3/4-ét közepesre kinyújtjuk. Jól megkenjük a házi ketchuppal, majd ráfektetjük a tarjákat. A maradék tésztát három részre osztva kisebb darabokra nyújtjuk, és egyenként mindegyikbe beletekerünk egy virslit. Vagyis jelenleg van 3 tésztás virslink és 4 üres virslink. Azokat már nem kenjük meg, de ha akarjuk, lehet fokozni az ízeket.
- A 3 tésztás virslit rátesszük a kikent és kibélelt nagy lapra, úgy, hogy közétesszük a maradék virslit. Egy ilyen, egy olyan. (Remélem, értitek?!) A tetejüket jól megkenjük a ketchuppal, megszórjuk sok-sok reszelt sajttal, majd a maradék tarját is ráfektetjük. A nagy tésztát mindegyik oldalról megemeljük, és a tetejére hajtogatjuk. Jó szorosra, nem baj, ha a töltelék össze-vissza mozdul. A tetején az illesztésnél is ügyelni kell, hogy a sütésnél ne nyíljon túlságosan szét. (Ahogy az enyém enyhén meg is tette.) A tetejét bőségesen megkenjük a tojással, és még vagy 20-30 percig kelesztjük.
- Előmelegített sütőben készre sütjük. Inkább kisebb fokozaton, mert elég vaskos a belseje, és idő kell, hogy átsüljön. Az a jó, hogy a reszelt sajt a virslik közé folyik, így átjárja az egész tésztát az íze, valamint vágásnál jó nyúlós lesz.
- Rácson hűtsük. (De én azon percben, nagy recés késsel óvatosan felszeltem, és ne tudjátok meg...... Mennyei.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 19812
- Feltöltés dátuma: 2010. február 16.
Ajánló
Házi ketchup könnyedén elkészíthető: 1 kis konzerv paradicsompüré, 1 gerezd összenyomott fokhagyma, só, cukor, majoranna, oregánó -egy kis víz fellazítani. Mindenki kevesebb adag fűszert adjon hozzá kezdésként, és inkább pótolja, mintsem túl pikáns legyen. Mi nagyon szeretjük ezt a fajta elkészítési módot pl. sajtos tésztára tenni, vagy meleg szendvicsnél és pizzánál alapnak használni stb...
Receptjellemzők
NS
17513 recept
Fantasztikus vendégváró. Az egyik kedvenc blogom ihlette. Kelesztéshez a sütőt minimális hőfokra enyhén felmelegítjük, majd lezárjuk. Nekem ez a meleg hely. Fűtési szezonban lehet egy radiátor is vagy bármi más.