r
Nosalty Logó

Virslis szendvicskenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Virslis szendvicskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1317 kcal
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5267 kcal
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 283 kcal
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4066.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    2869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 1317 kcal
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    202.2 g

Zsír

  • Összesen
    265.6 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16265.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    2190 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1981 mg
  • Nátrium
    11474 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    423 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    799 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    784 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 5267 kcal
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    292 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Készítünk egy kelt tésztát: legelőször felfuttatjuk az élesztőt (langyos tej, cukor, 3 kk liszt, meleg helyen). Ha jól kinőtte magát, hozzáadjuk a liszthez, olajhoz és sóhoz. Jól megdagasztjuk, ha szükséges, adunk hozzá egy kis langyos vizet (én tettem bele). Egy konyharuhával letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. Ha készen áll a kidolgozásra, a tészta 3/4-ét közepesre kinyújtjuk. Jól megkenjük a házi ketchuppal, majd ráfektetjük a tarjákat. A maradék tésztát három részre osztva kisebb darabokra nyújtjuk, és egyenként mindegyikbe beletekerünk egy virslit. Vagyis jelenleg van 3 tésztás virslink és 4 üres virslink. Azokat már nem kenjük meg, de ha akarjuk, lehet fokozni az ízeket.
  3. A 3 tésztás virslit rátesszük a kikent és kibélelt nagy lapra, úgy, hogy közétesszük a maradék virslit. Egy ilyen, egy olyan. (Remélem, értitek?!) A tetejüket jól megkenjük a ketchuppal, megszórjuk sok-sok reszelt sajttal, majd a maradék tarját is ráfektetjük. A nagy tésztát mindegyik oldalról megemeljük, és a tetejére hajtogatjuk. Jó szorosra, nem baj, ha a töltelék össze-vissza mozdul. A tetején az illesztésnél is ügyelni kell, hogy a sütésnél ne nyíljon túlságosan szét. (Ahogy az enyém enyhén meg is tette.) A tetejét bőségesen megkenjük a tojással, és még vagy 20-30 percig kelesztjük.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük. Inkább kisebb fokozaton, mert elég vaskos a belseje, és idő kell, hogy átsüljön. Az a jó, hogy a reszelt sajt a virslik közé folyik, így átjárja az egész tésztát az íze, valamint vágásnál jó nyúlós lesz.
  5. Rácson hűtsük. (De én azon percben, nagy recés késsel óvatosan felszeltem, és ne tudjátok meg...... Mennyei.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19812
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 16.

Ajánló

Házi ketchup könnyedén elkészíthető: 1 kis konzerv paradicsompüré, 1 gerezd összenyomott fokhagyma, só, cukor, majoranna, oregánó -egy kis víz fellazítani. Mindenki kevesebb adag fűszert adjon hozzá kezdésként, és inkább pótolja, mintsem túl pikáns legyen. Mi nagyon szeretjük ezt a fajta elkészítési módot pl. sajtos tésztára tenni, vagy meleg szendvicsnél és pizzánál alapnak használni stb...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fantasztikus vendégváró. Az egyik kedvenc blogom ihlette. Kelesztéshez a sütőt minimális hőfokra enyhén felmelegítjük, majd lezárjuk. Nekem ez a meleg hely. Fűtési szezonban lehet egy radiátor is  vagy bármi más.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...