Virslis-paradicsomos tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Konyhatündérke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
28g virsli75 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
16 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
100g tészta371 kcal
-
39 kcal
-
36g paradicsom6 kcal
-
20g füstölt sajt66 kcal
Összesen
637
kcal
- 11% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
140g virsli377 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
500g tészta1855 kcal
-
30g füstölt szalonna197 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
Összesen
3187
kcal
- 11% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
10.6g virsli29 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
7.6g sűrített paradicsom6 kcal
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
12.5g tojás16 kcal
-
38g tészta141 kcal
-
2.3g füstölt szalonna15 kcal
-
13.7g paradicsom2 kcal
-
7.6g füstölt sajt25 kcal
Összesen
241
kcal
- 11% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.5 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 915.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 113.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 342 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 6679 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
637
kcal
- 11% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.3 g
Zsír
-
Összesen 110.3 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 660 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4578.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 406 mg
-
Kálcium 639 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 375 mg
-
Foszfor 1652 mg
-
Nátrium 1458 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 410.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 568.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 495 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1312 micro
-
Kolin: 558 mg
-
Retinol - A vitamin: 344 micro
-
α-karotin 211 micro
-
β-karotin 1710 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 33395 micro
-
Lut-zea 1045 micro
Összesen
3187
kcal
- 11% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 347.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2538 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
241
kcal
Hozzávalók
-
140 g virsli
-
bazsalikom ízlés szerint
-
10 dkg sűrített paradicsom
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
csípős fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
3 db tojás
-
500 g tészta
-
3 dkg füstölt szalonna
-
1 nagy db paradicsom
Elkészítés
- Egy jénai tálnyi tésztát félkészre főzünk.
- Kevés olajon hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadunk pár kockára vágott szalonnát. Csak keveset, hogy ne engedjen sok zsírt, de az íze benne legyen.
- Utána hozzáadjuk a felszeletelt virsliket. Kicsit pirítjuk, majd egy nagy paradicsomot felkockázunk és hozzáadjuk. Mikor felrottyan, hozzáöntünk sűrített paradicsomot úgy, hogy ellepje. Ha túl sűrű, akkor higítjuk kicsi vízzel. Fűszerezzük sóval, oregánoval, bazsalikommal, csípős paprikával és fokhagymával vagy fokhagymaporral ízlés szerint.
- Ha felfőtt, összekeverjük a leszűrt, kihűlt tésztával. A tészta fajtáját tetszés szerint választhatjuk. Azután az egészet a jénai tálba öntjük. Lefedjük, és hagyjuk, hogy összefőjön és a tészta készre puhuljon.
- Közben egy tálba reszelünk sajtot (lehetőleg füstöltet), és 2-3 tojást ráütünk és elkeverjük. Mikor már látjuk, hogy lassan kész a tészta, akkor ráöntjük a tojásos sajtot, még picit lefedjük, és együtt főzzük. Végén levesszük a fedelét, és hagyjuk, hogy a sajt megpiruljon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 13414
- Feltöltés dátuma: 2012. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Konyhatündérke
24 recept
Ez tényleg könnyen elkészíthető, laktató étel. Egyszerű, mégis finom. Amit ajánlok, hogy arra figyeljünk, hogy a szósz ne lepje el a tésztát, mikor már összekevertük. Ha beleöntöttük a jénai tálba, akkor még félig sem lesz a leve alatta. Az aztán szépen szétoszlik főzés közben, nem kell ettől megijedni, hogy száraz lenne. Ha kihűlt, könnyen szeletelhető lesz.