r
Nosalty Logó

Virslis-paradicsomos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Konyhatündérke
Virslis-paradicsomos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 637 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3187 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6679 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 637 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.3 g

Zsír

  • Összesen
    110.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4578.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    1458 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1312 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    1710 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    33395 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 3187 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2538 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy jénai tálnyi tésztát félkészre főzünk.
  2. Kevés olajon hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadunk pár kockára vágott szalonnát. Csak keveset, hogy ne engedjen sok zsírt, de az íze benne legyen.
  3. Utána hozzáadjuk a felszeletelt virsliket. Kicsit pirítjuk, majd egy nagy paradicsomot felkockázunk és hozzáadjuk. Mikor felrottyan, hozzáöntünk sűrített paradicsomot úgy, hogy ellepje. Ha túl sűrű, akkor higítjuk kicsi vízzel. Fűszerezzük sóval, oregánoval, bazsalikommal, csípős paprikával és fokhagymával vagy fokhagymaporral ízlés szerint.
  4. Ha felfőtt, összekeverjük a leszűrt, kihűlt tésztával. A tészta fajtáját tetszés szerint választhatjuk. Azután az egészet a jénai tálba öntjük. Lefedjük, és hagyjuk, hogy összefőjön és a tészta készre puhuljon.
  5. Közben egy tálba reszelünk sajtot (lehetőleg füstöltet), és 2-3 tojást ráütünk és elkeverjük. Mikor már látjuk, hogy lassan kész a tészta, akkor ráöntjük a tojásos sajtot, még picit lefedjük, és együtt főzzük. Végén levesszük a fedelét, és hagyjuk, hogy a sajt megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 13293
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Konyhatündérke 24 recept

Ez tényleg könnyen elkészíthető, laktató étel. Egyszerű, mégis finom. Amit ajánlok, hogy arra figyeljünk, hogy a szósz ne lepje el a tésztát, mikor már összekevertük. Ha beleöntöttük a jénai tálba, akkor még félig sem lesz a leve alatta. Az aztán szépen szétoszlik főzés közben, nem kell ettől megijedni, hogy száraz lenne. Ha kihűlt, könnyen szeletelhető lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...