Virslis és kolbászos kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
726
kcal
- 14% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
5801
kcal
- 14% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2780.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 2339 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
726
kcal
- 14% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 201.2 g
Zsír
-
Összesen 234.8 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 420 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22240.9 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 349 mg
-
Kálcium 1349 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 1526 mg
-
Nátrium 18716 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 692.1 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 294.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 577 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 638 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 571 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 387 micro
Összesen
5801
kcal
- 14% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1089.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 917 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
284
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Tejből, cukorból és az élesztőből kovászt készítünk.
- Összegyúrjuk a sós liszttel és a vajjal a kovászt, jó fél órát kelesztjük.
- Átgyúrjuk, és lisztezett deszkán 6-7 cipót formálunk belőle, majd egyenként kinyújtjuk, és háromszögekre vágjuk.
- A virsliket, míg kel, ketté vagy 4-be vágjuk, attól függ, mekkora kifliket szeretnénk (e szerint vágjuk a háromszögeket is). A kolbász csíkokra vágjuk.
- Felébe kolbászt, másik felébe virslit töltünk. Én a virslisbe szoktam tenni kechupot vagy mustárt, de csak picit megkenem a virslit vele.
- Aztán a háromszögek két sarkát hajsuk be, majd tekerjük fel.
- A tepsire tesszük (ez az adag 2 tepsire elég), megkenjük tojással, szezámmaggal megszórjuk (csak a virslist). Még egy jó 20 percig a tepsin kelesztjük. A másik felét addig konyharuhával letakarva kelesztjük.
- Előmelegített sütőbe pirosra sütjük. Isteni!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 19968
- Feltöltés dátuma: 2012. április 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Isteni finom, nagyon jó sör vagy borkorcsolya!!!