r
Nosalty Logó

Virslis kiflik Usikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Usika
Virslis kiflik Usikától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1046 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 6267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1522 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    967 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1046 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.6 g

Zsír

  • Összesen
    382.9 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9131.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    1053 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1640 mg
  • Nátrium
    5801 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2607 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 6267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben egy kis cukorral felfuttatjuk (tetejét egy csipet liszttel megszórjuk, hogy az élesztő tudjon mibe kapaszkodni).
  2. Majd a liszttel, az étolajjal, a tejföllel és a két egész tojással összegyúrjuk.
  3. A lágy margarint egy ek sóval kikeverjük.A tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, kör alakúra kinyújtjuk őket, és kettesével egymásra helyezzük úgy, hogy az alsót megkenjük az előzőleg kikevert margarinnal.
  4. Az így összeragasztott köröket, 12 egyenlő részre osztjuk (természetesen lehet kevesebbe is osztani, akkor nagyobbak lesznek a kiflik).
  5. A kapott 12 háromszögre helyezünk egy-egy virsli darabkát, és a hosszabbvégénél fogva feltekerjük őket.
  6. A kis kifliket zsírpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, tetejüket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal (vagy sajttal, köménymaggal).
  7. 165-170 fokos előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 20-25 percig sütjük. Ebből a mennyiségből 60 db kis kiflit lehet készíteni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x37
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3687
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A virslis kifli egy nagyon jó vendégváró étel. Laktató, nagyon guszta és hihetetlenül finom. Kicsit pepecselős elkészíteni, de a végeredmény miatt megéri!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...