Virslis kiflik Usikától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Usika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
1046
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
6267
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 63.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1522 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 967 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 80.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 435 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 412 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
1046
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.6 g
Zsír
-
Összesen 382.9 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 168 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 103 g
-
Koleszterin 736 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9131.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 334 mg
-
Kálcium 1053 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 1640 mg
-
Nátrium 5801 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 574.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 481.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2607 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 60 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 242 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 667 micro
-
Kolin: 582 mg
-
Retinol - A vitamin: 2475 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1569 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 863 micro
Összesen
6267
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 324 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
349
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt a langyos tejben egy kis cukorral felfuttatjuk (tetejét egy csipet liszttel megszórjuk, hogy az élesztő tudjon mibe kapaszkodni).
- Majd a liszttel, az étolajjal, a tejföllel és a két egész tojással összegyúrjuk.
- A lágy margarint egy ek sóval kikeverjük.A tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, kör alakúra kinyújtjuk őket, és kettesével egymásra helyezzük úgy, hogy az alsót megkenjük az előzőleg kikevert margarinnal.
- Az így összeragasztott köröket, 12 egyenlő részre osztjuk (természetesen lehet kevesebbe is osztani, akkor nagyobbak lesznek a kiflik).
- A kapott 12 háromszögre helyezünk egy-egy virsli darabkát, és a hosszabbvégénél fogva feltekerjük őket.
- A kis kifliket zsírpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, tetejüket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal (vagy sajttal, köménymaggal).
- 165-170 fokos előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 20-25 percig sütjük. Ebből a mennyiségből 60 db kis kiflit lehet készíteni.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 33x37
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3687
- Feltöltés dátuma: 2012. november 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Usika
16 recept
A virslis kifli egy nagyon jó vendégváró étel. Laktató, nagyon guszta és hihetetlenül finom. Kicsit pepecselős elkészíteni, de a végeredmény miatt megéri!