r
Nosalty Logó

Virslis karfiol sajtszósszal

Glaser
Virslis karfiol sajtszósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

609
Kalória
30.1g
Fehérje
18.4g
Szénhidrát
45.4g
Zsír
151.6g
Víz
122.3g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2394.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    833 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    151.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 609 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2394.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    833 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    151.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 609 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben kb. 10 percig főzzük, leszűrjük.
  2. Egy tűzálló edényt kevés vajjal kikenünk, beletesszük a karfiolt. Rászórjuk a gyűrűkre vágott virslit.
  3. A vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, felfőzzük, és kb. 5 percig főzzük. A mártást sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtból kb. 50 g-t, és felolvasztjuk benne, majd a karfiolra öntjük. Megszórjuk a maradék sajttal.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Volt a hűtőben egy kis maradék karfiol, amely felhasználásra várt. Virsli nélkül köretként is tálalhatjuk. Tálaljuk kevés metélőhagymával megszórva.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...