Virslis karfiol sajtszósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
250g karfiol25 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
125g tej70 kcal
-
75g cheddar sajt302 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
609
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
250g karfiol25 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
125g tej70 kcal
-
75g cheddar sajt302 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
609
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
48.6g karfiol5 kcal
-
9.7g virsli26 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
24.3g tej14 kcal
-
14.6g cheddar sajt59 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
119
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 45.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2394.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 833 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 481 mg
-
Nátrium 991 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 151.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 334 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
609
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 45.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2394.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 833 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 481 mg
-
Nátrium 991 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 151.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 334 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
609
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 465.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
250 g karfiol
-
50 g virsli
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
125 ml tej
-
75 g cheddar sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben kb. 10 percig főzzük, leszűrjük.
- Egy tűzálló edényt kevés vajjal kikenünk, beletesszük a karfiolt. Rászórjuk a gyűrűkre vágott virslit.
- A vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, felfőzzük, és kb. 5 percig főzzük. A mártást sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtból kb. 50 g-t, és felolvasztjuk benne, majd a karfiolra öntjük. Megszórjuk a maradék sajttal.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 563
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 33788
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Volt a hűtőben egy kis maradék karfiol, amely felhasználásra várt. Virsli nélkül köretként is tálalhatjuk. Tálaljuk kevés metélőhagymával megszórva.