r
Nosalty Logó

Virslis fonat és sajtos pogi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Süti MáMohr
Virslis fonat és sajtos pogi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pogitészta

Fonat

Összesen 634 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pogitészta

Fonat

Összesen 6337 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pogitészta

Fonat

Összesen 310 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 634 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.8 g

Zsír

  • Összesen
    249.4 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13691.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    517 mg
  • Kálcium
    1884 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    2361 mg
  • Nátrium
    8543 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    791.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1308 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    758 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1289 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 6337 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Pogitészta

Fonat

Elkészítés

Pogitészta

  1. A cukrot a tejbe keverjük, és meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, és pár perc alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót.
  3. Egy gombócot gyúrunk belőle, majd egy fél vagy ¾ óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. Kettéosztjuk, az egyik felét kinyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle, a másik felét pedig megcsináljuk virslis fonatnak.
  5. Megkenjük a tojássárgájával. 180°C-on aranybarnára sütjük.

Fonat

  1. A fonathoz a tésztát kinyújtjuk, és csíkokat vágunk a tésztába, majd belefonjuk a virsliket.
  2. Megkenjük a tojássárgájával. 180°C-on aranybarnára sütjük. Nagyon jó étvágyat hozzá és B.Ú.É.K.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1518
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Süti MáMohr 31 recept

Virsli nálunk mindig van szilveszterkor, de magában olyan snassz, így én mindig így készítem :) Imádjuk!  Elkészítés videót találtok a YouTube csatornámon: Süti MáMohr

Hozzávalók

Pogitészta

Fonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...