Virsli sajtos kabátban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
453
kcal
- 13% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
250g tej140 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
250g virsli673 kcal
Összesen
3615
kcal
- 13% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
282
kcal
- 13% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 911.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 382 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
453
kcal
- 13% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.1 g
Zsír
-
Összesen 156.8 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 530 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7295.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 278 mg
-
Kálcium 2036 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 1690 mg
-
Nátrium 3053 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 398.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 339.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1157 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 384 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 1128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 349 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
3615
kcal
- 13% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 569.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 239 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
282
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg finomliszt
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
2.5 dkg friss élesztő
-
1 csipet cukor
-
15 dkg sajt
Elkészítés
- Először is egy sós kalácstésztát készítünk, közepesen keményre. A tejen megfuttatott élesztőt, zsírt, tojást és annyi tejet dagasztunk össze, hogy közepesen kemény tésztánk legyen. Ezt megkelesztjük.
- A tésztát kétfelé vesszük, a virsliket kétfelé vágjuk hosszában.
- A tészta egyik felét 2 mm vastagságú téglalap formára próbáljuk nyújtani, és két ujjnyi hosszú csíkokra vágjuk. Egy csík kétszer olyan hosszú legyen, mint a virsli hossza.
- Egy csíkot tojással bekenünk, és rátekerjük a fél virslire. Tepsibe sorakoztatjuk a kész tekercseket. A tészta másik felével is ugyanígy járunk el. Ha marad még felesleges tésztánk, abból pereceket süthetünk.
- A tésztákat tojással megkenjük, és mindegyikre két-két hosszú szelet sajtot teszünk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt sülnek meg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 184
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 15922
- Feltöltés dátuma: 2013. július 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a fantasztikus receptet a TV-ben az Ízőrzők című műsorban láttam. Azonnal elkészítettem, és nagyon finom lett. Nagyon egyszerű, és elég gyorsan megvan. Mi főzelék mellé ettünk, de önálló vacsorának is megfelel.