r
Nosalty Logó

Villámgyors túrótorta Rumli konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Villámgyors túrótorta Rumli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2085 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173.3 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 522 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4693 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    1326 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    702 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 2085 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.8 g
  • Cink
    141 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    108 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    65 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót törjük át villával.
  2. A cukrokat és a tojást keverjük ki géppel habosra. Ha jó már az állaga, adjuk hozzá a többi hozzávalókat is, és egysűrű, de még folyósmasszát kell kapjunk.
  3. Egy lapos kerámiavagy üveg tortaformát kenjünk ki vajjal, és szórjuk be grízzel. Ebbe öntsük bele a masszát, fedjük le egy lapostányérralvagy mikrófedéllel.
  4. Így lefedve süssük a mikróban (normál fokozaton) 10-15 percig, majd tető nélkül még 5 percig. Akkor jó, ha a "tészta" elválik a sütőforma falától.
  5. Ha kissé kihűlt,fordítsuk ki a formából, és tetszés szerint díszítsük. Én most cukrozatlan kakaóporral díszítettem, de gyümölccsel is lehet. Gyors, egyszerű és lisztmentes.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11489
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 13.

Ajánló

Túrókedvelő és időhiányos embereknek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez kivételesen nem a saját receptem, de nagyon-nagyon sokszor csináltam már, mivel a gyerekeim kedvence. A recept egy 1989-ben megjelent szakácskönyvből való, aminek azért magamra szabtam kissé a hozzávalóit. A süti hipp-hopp elkészül, nem tovább, míg a reggeli kávénkat megfőzzük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...