r
Nosalty Logó

Villámgyors téli Rote Grütze vaníliaszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
cupák
Villámgyors téli Rote Grütze vaníliaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piros szószhoz

A vanília szószhoz

Összesen 275 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piros szószhoz

A vanília szószhoz

Összesen 1653 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piros szószhoz

A vanília szószhoz

Összesen 93 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 275 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.9 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    583 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    816 micro
Összesen 1653 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A piros szószhoz

A vanília szószhoz

Elkészítés

A piros szószhoz

  1. A gyümölcsöket felengedjük, a meggyel együtt lecsöpögtetjük, a levét félretesszük.
  2. A gyümölcsöket feltesszük főni, a levüket elkeverjük a keményítővel, ha krémesebben szeretjük (én nem), akkor a pudingporral is.
  3. Ha felrottyantak a gyümölcsök belekeverjük a keményítős levüket, és besűrítjük kicsit. A végén megcukrozzuk a kétféle cukorral. (Nálam fogyókúrás cukor is volt benne, ha állja a meleget, akkor semmi akadálya.)
  4. A vaníliaszószhoz feltesszük a tejet forrni, 1 dl kivételével, amiben feloldjuk a pudingport meg a vaníliás cukrot.
  5. Mikor felforrt a tej beleöntjük a tejszínt, elkeverjük benne a pudingos keveréket, és híg pudingot főzünk. A végén édesítjük.
  6. A két szószt melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3484
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 06.

Ajánló

Kipróbáltuk az itt olvasott kettes számú francia csokitortával, és azzal is isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
cupák 7 recept

Nagy bánatomra itthon nem olyan elterjedt ez a hihetetlenül egyszerű édesség. Vagyis nem ilyen formában, hanem mint meggyszósz vagy félig kész lekvár. :) Németországban azonban alig bírtam abbahagyni a fogyasztását. Akkor kétfélét is tettek elém, ezt a pirosat és a zöld változatot a Grüne Grütze-t is, ami ugyanez, csak egresből, kiviből és szőlőből. Alapvetőleg fogalmam sincs, hogy készül ez az étel, de magamtól erre a receptre lyukadtam ki és olyan íze van, mint az igazinak. Azért téli, mert mirelit cuccokból van, de frissen is biztos finom. Így azonban alig kell főzni, mert kiolvadás után rögtön szétfőnek a bogyók.

Hozzávalók

A piros szószhoz

A vanília szószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...