r
Nosalty Logó

Villámgyors kelesztés nélküli csörögefánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Villámgyors kelesztés nélküli csörögefánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2863 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 239 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    159.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2270.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 2863 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, amire pici citromlevet cseppentünk, hogy elvegye a sütőpor vad utóízét.
  2. Hozzákeverjük a cukrot, sót, tojásoksárgáját, tejfölt és a végén a tejet fokozatosan adagoljuk, hogyrugalmas tésztát kapjunk (akkor jó, ha puha és elválik a kezünktől).
  3. Azonnalkb.3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 15 cm hosszú, 8 cm széles csíkokat vágunk belőle.
  4. A csíkokba középre bemetszést ejtünk, amin átbújtatjuk a tészta mindkét végét.
  5. Forró olajba dobjuk, mindkét felét aranybarnára sütjük.
  6. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral, és lekvárral fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 88905
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Ajánló

Próbáljátok ki akácmézes meggylekvárral...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban nagymamám rengeteg csörögét sütött, de alig bírtam kivárni, hogy elkészüljön. Sajnos ő már ezt a receptet nem tudná véleményezni, de a család szerint éppen olyan finom csörögéket eredményez, mint az ő gondosan előkészített fánkjai, annyi a különbséggel, hogy itt nem kell várni, mert nem kell keleszteni a tésztát. Megálmodjuk, hogy ennénk, összegyúrjuk, kiszaggatjuk, kisütjük és kész. Mindennel együtt körülbelül 20 perc alatt mennyei csemegénk lehet, főleg, ha van otthon finom házi lekvárunk is...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...