r
Nosalty Logó

Viktória torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MSzabina
Viktória torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Töltéshez

Tetejére

Összesen 1158 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Töltéshez

Tetejére

Összesen 3473 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Töltéshez

Tetejére

Összesen 346 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1493.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    550 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1158 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    183.7 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4479.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1186 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    1805 mg
  • Nátrium
    1297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.2 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1677 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1650 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 3473 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltéshez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A vajat kikeverjük habosra a cukorral, majd egyenként dolgozzuk bele a tojásokat. A lisztet keverjük el a sütőporral, majd kanalanként adjuk a tojásos keverékhez. Végül keverjük bele a tejet,és osszuk el két, 18 cm-es tortaformába.
  2. Előmelegített sütőben süssük meg. Akkor jó, ha a teteje aranyszínű, és az oldala kezd elválni a formától.
  3. Várjuk meg, míg teljesen kihűlnek. Közben a tejszínt verjük habbá. Egyik tortalapot kenjük meg lekvárral, majd tejszínhabbal, és óvatosan nyomjuk rá a másik lapot. A tetejét szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11481
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 21.

Ajánló

Én narancslekvárral készítettem, de valami piros lekvár jobban mutat benne.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MSzabina 15 recept

Az egyik tévéműsorban láttam. Nagyon megtetszett. Nehezen találtam rá, de végül sikerült. Finom lett.

Hozzávalók

Tésztához

Töltéshez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...