r
Nosalty Logó

Vérnarancsos-túrós sakkszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vérnarancsos-túrós sakkszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 883 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4420 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 238 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1333.2 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 883 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.9 g

Zsír

  • Összesen
    229.9 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6665.9 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    935 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    2196 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.7 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    934.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2009 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    1233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1984 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1984 micro
Összesen 4420 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vérnarancs aromát és az átszitált lisztet. Jól összedolgozzuk.
  2. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába.
  3. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és nagyjából 35 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémhez a túrót villával jól összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a tetszés szerinti vanília aromát. A tejszínt a zselatinnal és a habfixálóval felverjük, majd a 2/3 részét a túróhoz keverjük.
  5. A kisült tésztát két lapra vágjuk. Az egyik lapot hosszában megfelezzük, ez lesz a sütemény alja és teteje. A másik lapot hosszában csíkokra vágjuk (ebből a lapból hat csík lesz, de a süteményhez csak négyet használunk fel).
  6. A hosszában megfelezett lap egyik felére kenünk egy kis krémet, majd rétegezzük (piskótacsík - krém - piskótacsík - krém), majd a következő sorban ugyanígy, csak fordított sorrendben (a piskótacsíkra krém, a krémre piskóta kerül). Megkenjük még egy kis krémmel, és befedjük a maradék tésztalappal. A sütemény tetejét és oldalát a maradék tejszínhabbal bekenjük, és tetszés szerint díszítjük.
  7. Hűtőben kissé kifagyasztjuk, és szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4818
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A süteményt húgom névnapjára készítettem. Már rég ki szerettem volna próbálni a sakkszeletnek azt a változatát, ahol nem kétszínű piskótacsíkokat, hanem piskótát és krémet rétegezünk. A színekkel azonban én is játszottam :)! A tésztába kerülő vérnarancs aroma kissé barackszínűre színezte a tésztát. Természetesen az aroma mennyiségét lehet növelni, és akkor még intenzívebb ízt és színt kapunk, de arra ügyeljünk, hogy a vérnarancs aroma kissé kesernyés, ezért lehet, több cukor kell abban az esetben a tésztába. Én is növeltem az hagyományos piskótához szükséges mennyiséget kicsit. A túrós krémre - amellett, hogy itthon nagy kedvenc - azért esett a választásom, mert tudtam, hogy egy viszonylag stabilabb krémet kapok, ami jelentősen meg fogja könnyíteni a sütemény összeállítását, és vaníliás ízével jó összhangban van a vérnarancs aromájával is :) !!!!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...