Vérnarancsos-túrós sakkszelet
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
88g tojás111 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
36g cukor139 kcal
-
8g vaj57 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
100g tehéntúró147 kcal
-
80g habtejszín234 kcal
-
15 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
20g vérnarancs aroma0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
23.7g tojás30 kcal
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
9.7g cukor37 kcal
-
2.2g vaj15 kcal
-
1.1g vérnarancs aroma0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
26.9g tehéntúró40 kcal
-
21.5g habtejszín63 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
1.1g zselatin4 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35 g
Zsír
-
Összesen 46 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 394 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1333.2 g
-
Cink 261 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 202 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.9 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 186.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 402 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 247 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 397 micro
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 174.9 g
Zsír
-
Összesen 229.9 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1970 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6665.9 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 935 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 2196 mg
-
Nátrium 786 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 409.7 g
-
Cukor 253 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 934.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2009 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 410 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 1233 mg
-
Retinol - A vitamin: 1984 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1984 micro
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358.8 g
-
Cink 70 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 32 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
18 dkg cukor
-
4 dkg vaj
-
20 ml vérnarancs aroma
-
1 csipet só
A krémhez
-
50 dkg tehéntúró
-
4 dl habtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 ek cukor
-
20 g zselatin
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vérnarancs aromát és az átszitált lisztet. Jól összedolgozzuk.
- A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába.
- A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és nagyjából 35 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez a túrót villával jól összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a tetszés szerinti vanília aromát. A tejszínt a zselatinnal és a habfixálóval felverjük, majd a 2/3 részét a túróhoz keverjük.
- A kisült tésztát két lapra vágjuk. Az egyik lapot hosszában megfelezzük, ez lesz a sütemény alja és teteje. A másik lapot hosszában csíkokra vágjuk (ebből a lapból hat csík lesz, de a süteményhez csak négyet használunk fel).
- A hosszában megfelezett lap egyik felére kenünk egy kis krémet, majd rétegezzük (piskótacsík - krém - piskótacsík - krém), majd a következő sorban ugyanígy, csak fordított sorrendben (a piskótacsíkra krém, a krémre piskóta kerül). Megkenjük még egy kis krémmel, és befedjük a maradék tésztalappal. A sütemény tetejét és oldalát a maradék tejszínhabbal bekenjük, és tetszés szerint díszítjük.
- Hűtőben kissé kifagyasztjuk, és szeletekre vágva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x24x6
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4824
- Feltöltés dátuma: 2013. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A süteményt húgom névnapjára készítettem. Már rég ki szerettem volna próbálni a sakkszeletnek azt a változatát, ahol nem kétszínű piskótacsíkokat, hanem piskótát és krémet rétegezünk. A színekkel azonban én is játszottam :)! A tésztába kerülő vérnarancs aroma kissé barackszínűre színezte a tésztát. Természetesen az aroma mennyiségét lehet növelni, és akkor még intenzívebb ízt és színt kapunk, de arra ügyeljünk, hogy a vérnarancs aroma kissé kesernyés, ezért lehet, több cukor kell abban az esetben a tésztába. Én is növeltem az hagyományos piskótához szükséges mennyiséget kicsit. A túrós krémre - amellett, hogy itthon nagy kedvenc - azért esett a választásom, mert tudtam, hogy egy viszonylag stabilabb krémet kapok, ami jelentősen meg fogja könnyíteni a sütemény összeállítását, és vaníliás ízével jó összhangban van a vérnarancs aromájával is :) !!!!