r
Nosalty Logó

Vérnarancsos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Vérnarancsos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 258 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 258 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    199.6 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1468.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.7 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1783 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 3103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Sütőpapírból vágjunk ki egy kerek formát a sütőforma aljához és helyezzük bele.
  2. Egy keverőtálba szitáljuk össze a lisztet a porcukorral. Adjunk hozzá pici sót, majd kézzel csipkedjük össze a vajjal az egészet. Végül nyomogassuk bele egy cakkos szélű, lehetőleg lecsatolható aljú piteformába úgy, hogy mindenhol szép magasra jöjjön fel a széle a tál tetejééig.
  3. Tegyük a fagyasztóba a tálat, ameddig bemelegedik a sütő, de legalább 15 percre, hogy a vaj kicsit megdermessze a tésztát.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, a rácsot tegyük az alsó harmadba.
  5. Süssük az alaptésztát aranybarnára, ez kb. 25 perc, aztán vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni a formában.

A töltelékhez

  1. Mialatt hűl a tészta, készítsük el a töltelékkrémet. Helyezzünk egy sűrű szövésű szitát egy hőálló tálra, és tegyük félre.
  2. Egy közepes méretű, vastag talpú szószos edényben habverővel keverjük össze a finomra reszelt narancshéjat, a három vérnarancsból nyert narancslevet, a citromlevet, a cukrot, a tojásokat és a tojássárgát.
  3. Alacsony tűz felett, folyamatos keverés mellett melegítsük, majd forraljuk addig, ameddig a keverék elkezd sűrűsödni, ez kb. 5-10 perc. Keverés közben figyeljünk arra, hogy az edény aljának minden pontján, még a széleken is dolgozzunk a habverővel, különben nem egy időben melegszik a keverék, és esetleg odaéghet.
  4. Ezután azonnal öntsük át a szűrőn a krémet. Habverővel keverjük hozzá rögtön a kockákba vágott vajat, míg teljesen fel nem olvad benne, és hűtsük úgy 10 percig. (Ha a szűrőn átöntve kicsi darabok maradnának benne, akkor turmixolással még megmenthetjük a krémet.)
  5. Tegyük a formában kihűlt alaptésztát egy egyenes felületre, pl. a konyhapultra. Öntsük bele a krémet a tésztába. Hagyjuk még egy ideig szobahőmérsékleten dermedni, majd ha már nem lötyög benne icipici mozdításra a krém, akkor tegyük hűtőbe teljesen kidermedni. Ez minimum 3 óra, de inkább egy egész éjszaka.

A díszítéshez

  1. Tálalás előtt vegyük le a piteforma oldalát, és az aljáról a sütőpapír segítségével húzzuk át egy szép tálra. Díszítsük filézett vérnarancs-szeletekkel. Adhatunk mellé tejszínhabot vagy vaníliafagyit. Hűtőben akár 3 napig eláll, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2587
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 08.

Ajánló

Ha még izgalmasabban szeretnétek tálalni, süssétek hosszúkás, téglalap formájú sütőedényben. Egészen különleges, a piték újhullámja!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ahogy a vérnarancs az édes narancs egy mutáns változata, ez a pite pedig egy variációja a lemon curd pie-nak. A csavar, amivel készült az, hogy a citromot vérnarancsra cseréltem. Ebben az angol pitekülönlegességben élvezhető a legjobban a citrushatás. Egy bomba színű csoda.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...