Véreshurka-torony
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szöszi konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
Hurka sütés
-
150g véres hurka569 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
200g alma94 kcal
-
75g tej42 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Köret készítés
Összesen
1126
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
Hurka sütés
-
600g véres hurka2274 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
800g alma374 kcal
-
300g tej168 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Köret készítés
Összesen
4499
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
Hurka sütés
-
19.4g véres hurka73 kcal
-
32.3g burgonya19 kcal
-
8.7g vöröshagyma3 kcal
-
25.8g alma12 kcal
-
9.7g tej5 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Köret készítés
Összesen
144
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.6 g
Zsír
-
Összesen 80.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1513.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 1074 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 429.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
1126
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.3 g
Zsír
-
Összesen 323 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 780 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6052.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 577 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 733 mg
-
Nátrium 4295 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 284.8 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1719.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 199 mg
-
D vitamin: 312 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 574 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
4499
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
Hurka sütés
-
60 dkg véres hurka
-
1 kg burgonya
-
3 közepes db vöröshagyma
-
4 közepes db alma
-
3 dl tej
-
2 ek vaj
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
1 evőkanál finomliszt
-
szerecsendió ízlés szerint
Köret készítés
Elkészítés
Hurka sütés
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit kenjük ki olajjal. A hurkákat helyezzük bele és szurkáljuk meg két-három helyen, majd kenjük le olajjal. Az előmelegített sütőben megsütjük.
- Pihentetjük 20 percet, és csak utána szeleteljük fel.
Köret készítés
- A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk kockákra, és tegyük fel sós vízben főni.
- Az almákat hámozzuk meg, távolítsuk el magházukat, és szeleteljük karikákra. Az almakarikákat kevés olajon pirítsuk meg, és tegyük félre, de tartsuk melegen.
- A megfőtt burgonyát szűrjük le. Adjuk hozzá a langyos tejet, vajat és a fűszereket. Pürésítsük le. Végül ízesítsük sóval.
- A hagymákat megpucoljuk, és vágjuk vékony karikákra, forgassuk kevés lisztbe. Olajon pirítsuk aranybarnára.
- Abban a serpenyőben, amiben az almát pirítottuk, a hurkaszeleteket süssük át tálalás előtt. Ez megvédi attól, hogy tálaláskor szétessen.
- Helyezzük a tányérra a burgonyapüréből egy adagot, erre kerüljenek a sült almakarikákat, majd az átsütött hurkaszeleteket. Két-három réteg magasságig. Rétegenként tegyünk a tetejére a sült hagymából.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 615
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Szöszi konyhája
14 recept
A gyümölcs és hús páros csakis jó lehet.... na de hurka és alma?! Most már biztosra mondhatom, így is nagyon finom.