Véres hurkával töltött szűzpecsenye burgonyarétessel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
A szűzpecsenyéhez
-
125g sertés szűzpecsenye136 kcal
-
50g véres hurka190 kcal
-
21 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
27 kcal
A burgonyaréteshez
-
38g réteslap111 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
25g tepertő189 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
13g mangalica zsír113 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szószhoz
-
75g savanyú káposzta14 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
Összesen
1223
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
A szűzpecsenyéhez
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
200g véres hurka758 kcal
-
86 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
A burgonyaréteshez
-
150g réteslap443 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
100g tepertő757 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
50g mangalica zsír451 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szószhoz
-
300g savanyú káposzta57 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
400g főzőtejszín524 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
Összesen
4889
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
A szűzpecsenyéhez
-
16.7g sertés szűzpecsenye18 kcal
-
6.7g véres hurka25 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
A burgonyaréteshez
-
5g réteslap15 kcal
-
16.7g burgonya10 kcal
-
3.3g tepertő25 kcal
-
3.3g tejföl7 kcal
-
1.7g mangalica zsír15 kcal
-
7.3g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szószhoz
-
10g savanyú káposzta2 kcal
-
5g fehérbor4 kcal
-
13.3g főzőtejszín17 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
163
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.6 g
Zsír
-
Összesen 80.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 473 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2163.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 665 mg
-
Nátrium 1083 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 486 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 110 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 404 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 598 micro
Összesen
1223
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 230.3 g
Zsír
-
Összesen 320.7 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1892 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8653.6 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 296 mg
-
Kálcium 915 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 393 mg
-
Foszfor 2661 mg
-
Nátrium 4334 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.2 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1944 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 980 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 441 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 1615 mg
-
Retinol - A vitamin: 966 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2390 micro
Összesen
4889
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
A szűzpecsenyéhez
-
50 dkg sertés szűzpecsenye
-
20 dkg véres hurka
-
1.5 evőkanál étkezési keményítő
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A burgonyaréteshez
-
1 csomag réteslap
-
10 dkg tepertő
-
1 dl tejföl
-
5 dkg mangalica zsír
-
4 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A szószhoz
-
30 dkg savanyú káposzta
-
4 dl főzőtejszín
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A szűzpecsenyéhez
- A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd középen hosszában egy éles kés segítségével felszúrjuk. Sózzuk, borsozzuk.
- Avéres hurkát kevés olajon sütőben készre sütjük, majd a beléből kiszedjük. Hozzákeverünk 2 tojást és3 teáskanál keményítőt. A töltelékkel megtöltjük a húst (egy fakanál nyele a segítségünkre lehet), majd a végeit fogvájóval összetűzzük, kiolajozott tepsibe helyezzük, és 180 fokon légkeverésen 25-30 perc alatt készre sütjük.
- A disznózsírban fölmelegített töpörtyűt összetörjük, hozzáadjuk a törtburgonyához, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverünk 4 tojást és a réteslapokba töltjük.
- A tetejét tejföllel megkenjük, és a sütőben 160 fokon 15 perc alatt arany barnára sütjük.
- A szószhoz az apróra vágott vöröshagymákat kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a kissé átmosott savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk.
- 1,5 dl fehérbort adunk hozzá, és annyi vizet, hogy ellepje, és készre főzzük.
- Végül botmixer segítségével összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, és készre forraljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6427
- Feltöltés dátuma: 2010. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
A receptet a „Top 25 magyar mesterszakács” című könyvben találtam. Ötletessége miatt hamar megtetszett. Úgy komponálták össze az ételt, hogy disznótoros hangulatot idézzen. Most először készítettem el, de azt hiszem egy jó párszor ezután is az asztalra fog kerülni. A hozzávalók mennyiségén kicsit változtattam. Nagyon laktató étel, és hát kalóriaszegénynek se mondanám.