r
Nosalty Logó

Verda torta kékben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Verda torta kékben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Piskóta

Krém

Díszités

Összesen 494 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Piskóta

Krém

Díszités

Összesen 5919 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Piskóta

Krém

Díszités

Összesen 267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 494 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.8 g

Zsír

  • Összesen
    454.6 g
  • Telített zsírsav
    253 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5920.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1519 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    1910 mg
  • Nátrium
    2218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.7 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    1193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2439 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1648 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 5919 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszités

Elkészítés

Piskóta

  1. Piskóta: a 7 tojásfehérjét habbá verjük. Külön edényben a tojássárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjéből felvert habot hozzáadjuk a sárgájához.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe (27x 34 cm) tesszük, előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
  3. Krém: a tejet a pudingporral és a cukorral előírás szerint elkészítjük, majd hűlni hagyjuk. A margarint habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük, majd a hulalából felvert habot hozzákeverjük.
  4. A kihűlt a piskótát 3 felé vágjuk. A téglalap alakú piskótából egy L alakot levágunk, ez lesz a motorháztető. A megmaradt téglalap alakú piskótát megtöltjük a krémmel. Az L alakú piskótából akkora darabokat vágunk, mint a megtöltött piskóta szélessége, amit középre helyezünk, és a krémmel úgy töltjük, hogy magasítjuk az elejét, hogy motorháztető alakja legyen. Így megkapjuk az autó alakját, és a felvert 2 dl tejszínhabból a habfixáló hozzáadásával bevonjuk a tortát.
  5. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  6. Díszítés: Az állni hagyott tortára másnap fogpiszkálóval megrajzoljuk a Villám Mcqueen motívumait.
  7. A 0,5 l Hulala tejszínt felverjük 2 csomag habfixálóval. 4 részre szedjük. Az egyikbe kék, a másikba sárga ételfestéket, a harmadikba kakaóport teszünk, a negyedik részt fehéren hagyjuk. A motívumok szerint habzsák segítségével díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27x34
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1968
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Unokaöcsém álma egy ilyen torta volt, és elkészítettem neki az 5. szülinapjára. Nagyon örült neki, nagy sikere volt.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszités

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...