Vendégváró szendvicskrém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Loveiny
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
80g csemegeuborka19 kcal
-
20g tv-paprika3 kcal
-
34g lilahagyma12 kcal
-
48g főtt tojás74 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
4g majonéz24 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
3g leveskocka10 kcal
-
40g víz0 kcal
-
2g agar agar7 kcal
Összesen
229
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
400g csemegeuborka94 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
22g majonéz118 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
15g leveskocka50 kcal
-
200g víz0 kcal
-
12g agar agar37 kcal
Összesen
1151
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
29.2g csemegeuborka7 kcal
-
7.3g tv-paprika1 kcal
-
12.4g lilahagyma5 kcal
-
17.5g főtt tojás27 kcal
-
14.6g tejföl29 kcal
-
1.6g majonéz9 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
1.1g leveskocka4 kcal
-
14.6g víz0 kcal
-
0.9g agar agar3 kcal
Összesen
85
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 857.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 585 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 149.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 230 micro
Összesen
229
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 39.4 g
Zsír
-
Összesen 81.5 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 1013 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4287.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 453 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 643 mg
-
Nátrium 2926 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 749.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 621 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 767 mg
-
Retinol - A vitamin: 597 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1152 micro
Összesen
1151
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
-
10 közepes db csemegeuborka
-
1 közepes db tv-paprika
-
1 nagy fej lilahagyma
-
4 db főtt tojás
-
2 dl tejföl
-
2 ek majonéz
-
1 ek mustár
-
1.5 db leveskocka
-
2 dl víz
Elkészítés
- Az uborkát, a hagymát és a paprikát apró kockákra vágjuk, hogy később viszonylag kenhető legyen a krém. A főtt tojást a tojásvágóval felkarikázzuk, majd keresztbe fordítjuk, és még egyszer felvágjuk, hogy kis kockákat kapjunk.
- A feldarabolt hozzávalókhoz hozzákeverjük a tejfölt, majonézt és mustárt. Az arányokon néha kicsit változtatok, ha a tejföl túl folyós, vagy a mustár túl erős lenne.
- A vizet egy kis lábasban felforraljuk, és feloldjuk benne a leveskockát. Én erőleves kockát használok, mert abban csak zöldségek vannak, de néha rakok bele a házi lefagyasztott zöldséglevesemből, viszont olyankor bele kell kalkulálni a folyadék mennyiségbe. Ha a leveskockás víz forr, bele lehet rakni a stabarkot. Én 25 g-os kiszerelésben szoktam venni, annak a fele elég 2 dl folyadékhoz. Óvatosan kell csinálni, mert szeret csomós lenni. Van egy aprócska habverőm a célra, ilyenkor őrülten keverem, miközben hozzáadom. Próbáltam már hideg vízben kikeverni, de hiába olvastam azt az interneten, hogy hőre aktiválódik, erről magának az anyagnak senki sem szólt. Ugyanúgy összekapta magát, mintha meleg vízbe raktam volna. Szóval, a titok, hogy keverni kell. Nagyon.
- A besűrűsödött stabarkot hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. Jó alaposan, hogy mindenhova jusson. Azt tapasztaltam, hogy az apró csomócskák feloldódnak, de a nagyokat mindenképpen ki kell keverni még a tűzhelyen.
- A krémet végül pár órára állni hagyjuk, majd kenyérfalatkákra kenve nosztalgiázunk velük. Legjobban szombat reggelente esik, az ágyban, rajzfilmnézés közben.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 30614
- Feltöltés dátuma: 2014. március 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Loveiny
7 recept
Gyerekkorom nagy kedvence. Régen ugyanezekkel a hozzávalókkal és egy tasak zselatinnal készítettük, és kibélelt őzgerinc formába öntöttük. Szépen megszilárdult, és vágható volt. Ez volt a Vendégváró. Miután vegetáriánus lettem, évekig mellőztem, de később elkezdtem kísérletezni a növényi zselésítőkkel. Egyik sem lett olyan kemény, mint a zselatinnal, de egy kellemes szendvicskrém állagot kaptam. Már ez is eléggé boldoggá tett. Ha valaki zselatinnal készítené, ajánlom, hogy ne vágja annyira apróra a dolgokat, mint én, mert a szeletekben sokkal jobban mutatnak a nagyobb darabok. Esetleg szeletelhetnek bele egy kis sonkát, édesanyám régen mindig rakott bele.