r
Nosalty Logó

Vendégváró pizzás pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Vendégváró pizzás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 725 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 4353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 262 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2145 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    1421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 725 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    227.7 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12870.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1929 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1859 mg
  • Nátrium
    8528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1105 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 4353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

  • 200 ml pizzaszósz (2 dl sűrített paradicsom, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, rozmaring, oregánó, só, bors)

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a sajtot, a felfutott élesztőt, a tojást és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Jól kidolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
  2. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk ujjnyni vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk és elkenjük rajta a pizzakrém felét, megszórjuk 1 / 2 ek bazsalikommal és hajtogatjuk: a felső részt középig behajtjuk, ráhajtjuk az alsó részt, ezután a tésztát balról középre hajtjuk, jobbról pedig aláhajtjuk egy S alakot képezve. Letakarva 20 percig pihentetjük.
  3. Ezután ismét kinyújtjuk, rákenjük a pizzakrém felét, rászórjuk a bazsalikomot, majd ismét a fent leírt módon meghajtjuk. 20 percig pihentetjük. A tésztát ujjyni vastagságúra kinyújtjuk és kerek vagy négyzetes kiszúróval kiszaggatjuk. A megmaradt tésztát összegyúrjuk, egyszer meghajtjuk és kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket megszórjuk sajttal és addig pihentetjük, amíg a sütő 180 °C - ra melegszik. 20 - 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Kenéshez

  1. A pizzakrémhez a hagymát, fokhagymát és a sűrített paradicsommal botmixerrel összetörjük, majd ízestjük a fűszerekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 782
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 04.

Receptkategóriák

Vendégváró pizzás pogácsa
Judit69 176 recept

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...