r
Nosalty Logó

Vendégváró finomságok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Vendégváró finomságok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A pudingos párnácskákhoz

A kiflikhez

A pogácsához

Összesen 507 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A pudingos párnácskákhoz

A kiflikhez

A pogácsához

Összesen 5058 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A pudingos párnácskákhoz

A kiflikhez

A pogácsához

Összesen 293 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 507 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    272.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8240.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1775 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    4350 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2544 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 5058 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pudingos párnácskákhoz

A kiflikhez

A pogácsához

  • 15 dkg sajt (ízlés szerint)

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel, tojással összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kisodorjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük, és feltekerjük. Kisodorjuk, háromszor hajtogatjuk 20 percenként.
  2. A pogácsa tésztáját ujjnyi vastagra sodorjuk, kisebb-nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk. A pogácsákat kizsírozott vagy vajazott sütőlemezre tesszük, de kb 3 cm távolságra, mert megnőnek, akár dőlnek is. Nagyon finom, próbáljátok ki.
  3. Most 1 kg lisztből készítettem. 1/4 részéből pogácsa készült, 3/4 részét megfeleztem. Egyik részéből pudingos párnácskákat, a másik feléből kifliket készítettem. A tészta formákat felvert tojással lekenjük sütés előtt.

A pudingos párnácskákhoz

  1. A kifli tésztáját gömbölyűre nyújtjuk, bőven megszórjuk a fahéjas, kakaós, cukros töltelékkel.
  2. 12 cikkre vágjuk, kifli formára sodorjuk, felvert tojással lekenjük a tetejét. Nagyon finom karamelles íze van, amikor megsül.

A kiflikhez

  1. A párnácskákhoz a pudingot felfőzzük, kihűtjük.
  2. Téglalap alakokat vágunk, megtöltjük pudinggal, a tetejét bevagdossuk, tojássárgával lekenjük. Hasonló a tésztája a fornettihez.
  3. 180 fokon megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4923
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Vendégvárásra alkalmas vegyes sütemények. Édes is, sós is, egy tésztából. Dupla mennyiségből készítem, nagyon finom. Választhat a vendég kedvére belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A pudingos párnácskákhoz

A kiflikhez

A pogácsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...