r
Nosalty Logó

Vendégváró finomságok

VnéEdit
Vendégváró finomságok
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A pudingos párnácskákhoz

A kiflikhez

A pogácsához

  • 15 dkg sajt (ízlés szerint)
507
Kalória
12.4g
Fehérje
52.2g
Szénhidrát
27.3g
Zsír
27.5g
Víz
54.5g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A pudingos párnácskákhoz

A kiflikhez

A pogácsához

Összesen 507 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A pudingos párnácskákhoz

A kiflikhez

A pogácsához

Összesen 5058 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A pudingos párnácskákhoz

A kiflikhez

A pogácsához

Összesen 293 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 507 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    272.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8240.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1775 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    4350 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    521.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    274.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2544 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 5058 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 293 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel, tojással összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kisodorjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük, és feltekerjük. Kisodorjuk, háromszor hajtogatjuk 20 percenként.
  2. A pogácsa tésztáját ujjnyi vastagra sodorjuk, kisebb-nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk. A pogácsákat kizsírozott vagy vajazott sütőlemezre tesszük, de kb 3 cm távolságra, mert megnőnek, akár dőlnek is. Nagyon finom, próbáljátok ki.
  3. Most 1 kg lisztből készítettem. 1/4 részéből pogácsa készült, 3/4 részét megfeleztem. Egyik részéből pudingos párnácskákat, a másik feléből kifliket készítettem. A tészta formákat felvert tojással lekenjük sütés előtt.

A pudingos párnácskákhoz

  1. A kifli tésztáját gömbölyűre nyújtjuk, bőven megszórjuk a fahéjas, kakaós, cukros töltelékkel.
  2. 12 cikkre vágjuk, kifli formára sodorjuk, felvert tojással lekenjük a tetejét. Nagyon finom karamelles íze van, amikor megsül.

A kiflikhez

  1. A párnácskákhoz a pudingot felfőzzük, kihűtjük.
  2. Téglalap alakokat vágunk, megtöltjük pudinggal, a tetejét bevagdossuk, tojássárgával lekenjük. Hasonló a tésztája a fornettihez.
  3. 180 fokon megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Vendégvárásra alkalmas vegyes sütemények. Édes is, sós is, egy tésztából. Dupla mennyiségből készítem, nagyon finom. Választhat a vendég kedvére belőle.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...