r
Nosalty Logó

Velős pacal Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Velős pacal Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pacal

Abalé fűszerei

Összesen 449 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pacal

Abalé fűszerei

Összesen 3582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pacal

Abalé fűszerei

Összesen 82 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    3052 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1298.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 449 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    356.6 g

Zsír

  • Összesen
    198.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    24419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10387.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    1751 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    4410 mg
  • Nátrium
    3206 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    3707 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    3975 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    284 micro
  • β-karotin
    3345 micro
  • β-crypt
    507 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2355 micro
Összesen 3582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    116 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Pacal

Abalé fűszerei

Elkészítés

Pacal

  1. A pacalt megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd forró vízben 15 percig előfőzzük. A levét leöntjük, leöblítjük langyos vízzel, és bő hideg vízben kb. 2 órán át főzzük.
  2. A főzőlébe tesszük a babérlevelet, a fokhagymát, a vöröshagymát és a szemes borsot.
  3. Amikor megfőtt, leszűrjük és lehűtjük, majd guszta, vékony csíkokra vágjuk. A bográcsban a zsíron megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.
  4. A tűzről félre húzva elkeverjük a pirospaprikával, és a pacal csíkokat is belekeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, ami éppen ellepi, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot.
  5. Ízesítjük sóval, borssal ételízesítővel, őrölt köménnyel, csípős paprikával, valamint 5-6 gerezd zúzott fokhagymával.
  6. Közepes erős tűzön kb. 1-1,5 órán át főzzük, az elfőtt vizet pótoljuk. Egy dologra mindig oda kell figyelni, akár lakásban, akár bográcsban készül a pacal, gyakori kevergetést igényel, mert nagyon könnyen odakap!
  7. Amíg a pacal fő, addig a velőt megtisztítjuk. Amikor a pacal elkészül, hozzáadjuk a velőt, és jól összeforraljuk, ilyenkor már elegendő 15-20 perc. Akkor jó, ha kicsit csípős. Sós főtt burgonyával és ropogós kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 27628
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Velős pacal Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

A pacal mindig is megosztotta az embereket! Kétféle ember van, aki szereti és aki utálja! Anyukám receptje, általában bográcsban készül.

Hozzávalók

Pacal

Abalé fűszerei

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...