Velős pacal Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
Pacal
-
250g pacal213 kcal
-
125g sertésvelő159 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
63g víz0 kcal
Abalé fűszerei
-
0g babérlevél0 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g bors1 kcal
Összesen
449
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
Pacal
-
2000g pacal1700 kcal
-
1000g sertésvelő1270 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
500g víz0 kcal
Abalé fűszerei
-
0g babérlevél0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
2g bors5 kcal
Összesen
3582
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
Pacal
-
44.9g pacal38 kcal
-
22.5g sertésvelő29 kcal
-
8.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
4.5g tv-paprika1 kcal
-
4.5g paradicsom1 kcal
-
0.7g sertészsír6 kcal
-
11.2g víz0 kcal
Abalé fűszerei
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
82
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 44.6 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 3052 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1298.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 551 mg
-
Nátrium 401 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 463.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 497 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 418 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 294 micro
Összesen
449
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 356.6 g
Zsír
-
Összesen 198.4 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 24419 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10387.5 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 419 mg
-
Kálcium 1751 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 516 mg
-
Foszfor 4410 mg
-
Nátrium 3206 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 3707 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 50 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 341 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 3975 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 284 micro
-
β-karotin 3345 micro
-
β-crypt 507 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 2355 micro
Összesen
3582
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 549 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 83.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 116 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
Pacal
-
2 kg pacal
-
1 kg sertésvelő
-
4 db vöröshagyma
-
0.5 fej fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
2 db tv-paprika
-
2 db paradicsom
-
2 ek sertészsír
Abalé fűszerei
-
5 db babérlevél
-
1 db vöröshagyma
-
0.5 fej fokhagyma
-
1 tk bors
Elkészítés
Pacal
- A pacalt megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd forró vízben 15 percig előfőzzük. A levét leöntjük, leöblítjük langyos vízzel, és bő hideg vízben kb. 2 órán át főzzük.
- A főzőlébe tesszük a babérlevelet, a fokhagymát, a vöröshagymát és a szemes borsot.
- Amikor megfőtt, leszűrjük és lehűtjük, majd guszta, vékony csíkokra vágjuk. A bográcsban a zsíron megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.
- A tűzről félre húzva elkeverjük a pirospaprikával, és a pacal csíkokat is belekeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, ami éppen ellepi, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot.
- Ízesítjük sóval, borssal ételízesítővel, őrölt köménnyel, csípős paprikával, valamint 5-6 gerezd zúzott fokhagymával.
- Közepes erős tűzön kb. 1-1,5 órán át főzzük, az elfőtt vizet pótoljuk. Egy dologra mindig oda kell figyelni, akár lakásban, akár bográcsban készül a pacal, gyakori kevergetést igényel, mert nagyon könnyen odakap!
- Amíg a pacal fő, addig a velőt megtisztítjuk. Amikor a pacal elkészül, hozzáadjuk a velőt, és jól összeforraljuk, ilyenkor már elegendő 15-20 perc. Akkor jó, ha kicsit csípős. Sós főtt burgonyával és ropogós kenyérrel tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 68
- Össznézettség: 27628
- Feltöltés dátuma: 2015. március 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
A pacal mindig is megosztotta az embereket! Kétféle ember van, aki szereti és aki utálja! Anyukám receptje, általában bográcsban készül.