r
Nosalty Logó

Velencei spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
May
Velencei spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 827 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3306 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 827 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156 g

Zsír

  • Összesen
    105.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4862.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    1381 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1831 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    989 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1287 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    788 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2414 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2595 micro
Összesen 3306 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben olajon, kis lángon 2-3 percig pirítjuk a fokhagymát, és az apróra vágott petrezselymet, majd beleszórjuk az oregánót is (ha szárított petrezselymet használunk, akkor azt is elég akkor beletenni, mikor a fokhagyma kissé megpirult).
  2. Közben felteszünk egy fazékban vizet forrni a tésztának.
  3. Ezután beletesszük a serpenyőbe a csíkokra vágott sonkát is, jól összekeverjük a fokhagymával, és 3-4 percig néha megkevergetve tovább pirítjuk.
  4. Felöntjük 5 dl tejszínnel, ételízesítővel ízesítjük. Elég ha egyet "rottyan", és lehúzhatjuk a tűzről.
  5. Végül belekeverjük a már kifőtt tésztát, és tálalhatjuk.
  6. Ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 14883
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha kicsit szaftosabbra akarom főzni a tésztát, akkor 20 %-os tejszínt veszek, és hozzáöntök másfél dl tejet. Gyakran készítjük ezt az ételt, mert gyorsan elkészül, laktató, és nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...