r
Nosalty Logó

Velencei májmámor focacciával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Velencei májmámor focacciával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

velencei máj

focaccia

Összesen 792 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

velencei máj

focaccia

Összesen 3169 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

velencei máj

focaccia

Összesen 155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2053.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    1166 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1037 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14980 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1069 micro
Összesen 792 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8213.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    507 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    166 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    2083 mg
  • Nátrium
    4665 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60213 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    270 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4147 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4278 micro
Összesen 3169 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2953 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2939 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

velencei máj

focaccia

Elkészítés

velencei máj

  1. Egy nagyobb serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a felkarikázott vöröshagymát, majd félretesszük.
  2. A visszamaradt olajban ki lángon átsütjük a májakat, közben frissen őrölt borssal és chillipehellyel fűszerezzük.
  3. Tálaláskor a tányérra halmozzuk a kisült hagymát és a friss, karikára vágott póréhagymát. Erre tesszük a májat, amit ekkor sózunk meg. Végül az apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg bőségesen.

focaccia

  1. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, sót, a langyos vízbe feloldott száraz élesztőt és 2 kanál olívaolajat. Összedolgozzuk, letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyre tesszük fél órára. Ha megkelt, átgyúrjuk, és még fél óráig letakarva kelesztjük.
  2. Vékonyan kikenünk olajjal egy tepsit, és a téglalap alakú tésztát belefektetjük. Ujjunkkal nyomkodjunk gödröcskéket a tészta felületére. Locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg nagy szemű tengeri sóval és rozmaringgal.
  3. 230 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig süssük. Ha nagyon barnulna, 10 perc után lejjebb vehetjük a hőt.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1675
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 03.

Ajánló

Májimádóknak ajánljuk sok szeretettel...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom. Mámoros májfogyasztóknak...

Hozzávalók

velencei máj

focaccia

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...