Velencei frittelle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 50% Zsír
-
75g tej42 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
8g pálinka18 kcal
-
5g fenyőmag34 kcal
-
125g napraforgó olaj1105 kcal
-
5g porcukor20 kcal
Összesen
1644
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 50% Zsír
-
300g tej168 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
0g só0 kcal
-
240g finomliszt874 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
32g pálinka74 kcal
-
20g fenyőmag135 kcal
-
500g napraforgó olaj4420 kcal
-
21g porcukor81 kcal
Összesen
6583
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 50% Zsír
-
20.4g tej11 kcal
-
4.1g vaj29 kcal
-
0g só0 kcal
-
16.3g finomliszt59 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
11.2g tojás14 kcal
-
5.4g tojásfehérje3 kcal
-
3.4g mazsola10 kcal
-
2.2g pálinka5 kcal
-
1.4g fenyőmag9 kcal
-
34g napraforgó olaj300 kcal
-
1.4g porcukor6 kcal
Összesen
446
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 50% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 146.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 520.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
1644
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 50% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.7 g
Zsír
-
Összesen 584.8 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 254 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 194 g
-
Koleszterin 669 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2080.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 518 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 739 mg
-
Nátrium 514 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 260.6 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 250.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 643 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 210 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 481 mg
-
Retinol - A vitamin: 635 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 776 micro
Összesen
6583
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 50% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
446
kcal
Hozzávalók
-
300 ml tej
-
60 g vaj
-
1 csipet só
-
240 g finomliszt
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
3 db tojás
-
2 db tojásfehérje
-
50 g mazsola
-
20 g fenyőmag
-
500 ml napraforgó olaj
-
3 ek porcukor
Elkészítés
- A mazsolát leöntjük a grappával, és 60 percig állni hagyjuk.
- A tejet a vajjal és sóval felforraljuk, azonnal belekeverjük a citromhéjat és a lisztet, addig főzzük, míg az edény falától elválik.
- Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. Majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat és a tojásfehérjéket, mindegyikkel alaposan elkavarva. A legvégén hozzákeverjük a mazsolát és a fenyőmagot.
- Az olajat felforrósítjuk. Egy evőkanállal kis adagokat szaggatunk a masszából, majd az ujjunkkal a kanálról a forró olajba toljuk. Mikor a frittellek elkezdenek nőni, fordítsuk meg őket, hogy körbe szép aranybarnák legyenek.
- A frittelleket papírtörlőre kiszedjük, hagyjuk leszűrődni. Megszórjuk porcukorral és hidegen tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4216
- Feltöltés dátuma: 2014. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
A velencei frittele Paolo Luni szakács recepte az: Olaszország mediterrán finomságok című könyvből.