Vegetáriánus zöldséges lasagne
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
A paradicsomszósz
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g ketchup4 kcal
Továbbá
-
50g lasagne tészta186 kcal
-
50g cukkini8 kcal
-
100g padlizsán24 kcal
-
74g csiperkegomba16 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
372
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
A paradicsomszósz
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g ketchup15 kcal
Továbbá
-
200g lasagne tészta742 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
294g csiperkegomba63 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
1483
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
A paradicsomszósz
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
23.4g paradicsom4 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g ketchup1 kcal
Továbbá
-
11.7g lasagne tészta43 kcal
-
11.7g cukkini2 kcal
-
23.4g padlizsán6 kcal
-
17.2g csiperkegomba4 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.8g sajt21 kcal
Összesen
87
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 838.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 331.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 539 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3025 micro
-
Lut-zea 1183 micro
Összesen
372
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.6 g
Zsír
-
Összesen 42.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3353.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 836 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 1279 mg
-
Nátrium 743 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.6 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1324.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 510 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 747 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 2155 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 12101 micro
-
Lut-zea 4731 micro
Összesen
1483
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 706 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
A paradicsomszósz
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek olívaolaj
-
bazsalikom ízlés szerint
-
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
-
pizza fűszerkeverék ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Továbbá
-
20 dkg lasagne tészta (a mennyiség a jénai tál nagyságától függ, nekem rétegenként 2 lap, a szósz kb. 3-4 rétegre lesz elég)
-
1 közepes db cukkini
-
1 db padlizsán
-
7 nagy db csiperkegomba
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A paradicsomszósz
- A cukkinit és a padlizsánt meghámozzuk, felszeleteljük (lapos kisebb darabokra, hogy bele tudjon "lapulni" a lasagne tészták közé), besózzuk, és egy szűrőn hagyjuk lecsöpögni.
- A gombákat megpucoljuk, felaprítjuk, és félretesszük.
- Elkészítjük a paradicsomszószt: a paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját, majd apróra szeleteljük. A vöröshagymát felaprítjuk, és olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot. Öntünk hozzá paradicsomlevet (én házilag készített paradicsompüréből csinálom, ami inkább a paradicsomlé állagára hasonlít). A paradicsomlé azért kell, hogy "szaftosabb" legyen, de paradicsomszezonban már bátran el lehet készíteni akár 8-10 paradicsomból is (én a korai paradicsomok ízét nem annyira szeretem, ezért használok mellé paradicsomlét is ilyenkor). Hozzáadjuk a fokhagymát (én fokhagymanyomón keresztül teszem bele, de apróra kockázva is tökéletes), az aprított bazsalikomleveleket, és a többi fűszert is.
- Pár percig összefőzzük (ha túl "leves", én hozzáadott cukrot nem tartalmazó ketchuppel szoktam sűríteni rajta, ha szükséges).
- Közben kivajazzuk a jénai tálat, és ha elkészült a szósz, elkezdjük rétegelni a lasagnet: alulra tésztalapok, szósszal beborítjuk, rá a cukkini, padlizsán, gomba, megint tészta stb. A legvégén a tetejére reszelt sajtot szórunk (bőven). Figyeljünk arra, hogy az összes tésztalap teljesen be legyen borítva szósszal, különben oda fog égni a sütőben.
- Természetesen a tetejére lehet besamelt készíteni, ez esetben a sajt arra kerül rá (sajnos nekem most nem volt rá időm, de így is nagyon finom)!
- Sütőben 180 fokon kb. fél óráig sütjük (20 perc után érdemes villát szúrni bele, ha a tészta kész van, és a sajt is megolvadt a tetején, akkor fogyasztható! (Én kb. negyed órát tetővel szoktam sütni, aztán 10-15 percet még anélkül, hogy megpiruljon a sajt.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 208
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 70459
- Feltöltés dátuma: 2013. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Padlizsán és cukkini mániás vagyok (többek között), és az olasz konyhát is szeretem, miért ne lehetne vegyíteni?