Vegán kelkáposztaleves
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
A leveshez
-
3g olívaolaj24 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
83g kelkáposzta18 kcal
-
67g burgonya39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
167g zöldség alaplé12 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
25g növényi tejszín63 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
169
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
A leveshez
-
16g olívaolaj141 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
150g növényi tejszín377 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
1005
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
A leveshez
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
21.9g kelkáposzta5 kcal
-
17.5g burgonya10 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
43.8g zöldség alaplé3 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
6.6g növényi tejszín16 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
44
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 858 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 704 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 129.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 172 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 780 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 474 micro
Összesen
169
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 51.7 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5147.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 4227 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 779.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 389 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 254 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1029 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 463 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4679 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2844 micro
Összesen
1005
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 205 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
44
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
2 ek olívaolaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 kis fej kelkáposzta
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 l zöldség alaplé
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A leveshez
- Olívaolajon megpároljuk a kockázott vöröshagymát.
- Rádobjuk a kisebb darabokba vágott káposztát, ezzel is pirítjuk rövid ideig.
- Majd a kockázott burgonya jön, ez követi a fűszerezés: só, bors, őrölt kömény formájában.
- Az egészet felöntjük zöldségalaplével és készre főzzük.
- Közben petrezselyemmel összeturmixoljuk a vegán krémet, ezzel forraljuk át, és adjuk meg a leves szép színét.
- Friss petrezselyem és chilipehelyszórással tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 65
- Össznézettség: 15404
- Feltöltés dátuma: 2021. március 17.
Ajánló
Húsvét előtti böjti időszakba vagy vegán étrendbe is beilleszthető fogás
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Frankfurti leves, oh, igen, imádom, de a gyerekek a virslit már kicsukták az általuk elfogadható élelmiszerek egyre szűkülő csoportjából. Ez a kis adalék-információ és az egyik gyermekünk vegánsága is hozzájárul ahhoz, hogy nálunk ne virslivel készüljön a kelkáposztaleves. Tejföl helyett a szuper zöld dobozos vegán krém oldja meg a kellő savanyítást és egyben az eredetihez hasonló színvilágot. Petrezselyem nagyon kell bele, sőt, szerintem minden zöldségleveshez nagyon jó! Burgonya nélkül üres lenne, ez szolgáltatja a tartalmat, a só, bors, kömény hármas maradjon az alapfűszerezés, ne bontsuk meg az egységüket, mert felesleges.