r
Nosalty Logó

Vegán csokitorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
egy_pottynyi_szeretet
Vegán csokitorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Puding

1395
Kalória
15.5g
Fehérje
189.8g
Szénhidrátok
67.4g
Zsír
139.1g
Víz
4.2g
Koleszterin
12g
Rost
109.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Puding

Összesen 1395 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Puding

Összesen 5576 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Puding

Összesen 267 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.8 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    139.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 1395 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    269.5 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2843.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    817 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    759.3 g
  • Cukor
    438 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    556.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 5576 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. piskótához külön-külön összekeverjük a száraz és folyékony alapanyagokat, majd összeöntjük a kettőt. A masszát csomómentesre keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire kenjük a masszát.
  2. 180°C-on 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, aztán a kívánt méretet és formát kiszúrjuk a piskótánkból. (Én 16 cm átmérőjű tortát készítettem ebből a mennyiségből.)

Krém

  1. A krémhez a csokit kockázzuk fel egy tálba. A tejszínt forraljuk fel, majd öntsük a csokira. Várjunk pár percet, hogy a csoki felolvadjon, majd botmixerrel krémesre keverjük. Gyönyörű szép fényes lesz. (nem habosítani kell, szép sima krémet kell kapnunk)
  2. Fóliával letakarjuk, hogy ne bőrösödjön be, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

Puding

  1. A pudinghoz a gyümölcsöt, ha szükséges, passzírozzuk át, majd a cukorral elkezdjük felforralni. Hozzáadjuk a mandulatejjel csomómentesre elkevert keményítőt. Amint sűrű lesz (kb. fél perc), átöntjük egy tálba, fóliával lefedjük, hogy ne bőrösödjön be, hűtőbe tesszük.
  2. Jöhet a torta összeállítása. A tortaformát kibéleljük zsírpapírral, beletesszük az alsó lapot, a torta szélére nyomunk egy adag trüffelkrémet körben. Belülre mehet a málnapuding, majd a tetejére még egy kicsi trüffel krém. Következik a középső piskóta lap és megismételjük a lépéseket, végül befedjük a tortát az utolsó piskótával.
  3. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, amíg megszilárdul a krém. Kívül is bevonjuk a trüffelkrémmel és tetszés szerint díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!