r
Nosalty Logó

Vegán "alfredo" szószos tészta sült, balzsamecetes paradicsommal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Vegán "alfredo" szószos tészta sült, balzsamecetes paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

vegán alfredo szósz

sült, balzsamecetes paradicsom

tálalás

Összesen 946 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

vegán alfredo szósz

sült, balzsamecetes paradicsom

tálalás

Összesen 1891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

vegán alfredo szósz

sült, balzsamecetes paradicsom

tálalás

Összesen 152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    984.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    1227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1429 micro
Összesen 946 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1968.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    499 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    2453 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    2858 micro
Összesen 1891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    517 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

vegán alfredo szósz

sült, balzsamecetes paradicsom

tálalás

Elkészítés

vegán alfredo szósz

  1. Egy tálkában összekeverjük a cukrot, az olívaolajat és a balzsamecetet. Sózzuk-borsozzuk-chilizzük, és alaposan összekeverjük. Beleforgatjuk a félbevágott paradicsomokat, úgy, hogy mindegyiket mindenütt bevonja az öntet.
  2. A paradicsomokat ezután papírral bélelt tepsibe tesszük, úgy, hogy egymástól egy-két ujjnyi távolságra legyenek. Forró, 200-220°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

sült, balzsamecetes paradicsom

  1. Finomra aprítjuk az újhagymát és a fokhagymát, majd olívaolajon üvegesre pároljuk. Ekkor jöhet rá a durvára darált dió, és egy-két percet így pirítjuk.
  2. Hozzákeverünk egy kevés lisztet, egy leheletnyit lepirítjuk, majd folyamatos keverés mellett felöntjük az alaplével és a tészta főzővizéből egy kevéssel. Sózzuk-borsozzuk, valamint megszórjuk chilivel.
  3. Nagyjából 5 percet főzzük így közepes lángon, majd jöhet is bele a rizstejszín. Alaposan elkeverjük, rottyantunk rajta egyet, és már bele is keverhetjük a leszűrt tésztát.

tálalás

  1. A kész tésztához keverjük a sült paradicsomot - akkor tökéletes, ha már elkezdett karamellizálódni rajta az öntetben lévő cukor. Azon melegében, aprított petrezselyemmel és durvára vágott dióval tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3059
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegán "alfredo" szószos tészta sült, balzsamecetes paradicsommal
Rosanics Petra 351 recept

Nem teljesen értem, miért hívják az angolszász országokban az ilyen jellegű, krémes-fokhagymás tésztákat vegán alfredonak, de ez mit sem von le a tényből, hogy mennyire eltalált ez az ízkombó. A selymesen fokhagymás szósz nagyszerűen harmonizál az édeskés sült paradicsommal, az aprított dió pedig még ellenállhatatlanabbá teszi - ez is egy olyan fogás, ami vegán ugyan, de még a legnagyobb húsevőt is garantáltan leveszi a lábáról.

Hozzávalók

vegán alfredo szósz

sült, balzsamecetes paradicsom

tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...