r
Nosalty Logó

Vegán "alfredo" szószos tészta sült, balzsamecetes paradicsommal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Vegán "alfredo" szószos tészta sült, balzsamecetes paradicsommal
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

vegán alfredo szósz

sült, balzsamecetes paradicsom

tálalás

946
Kalória
21.8g
Fehérje
97.8g
Szénhidrátok
54.6g
Zsír
286.7g
Víz
1000mg
Koleszterin
9.8g
Rost
21.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

vegán alfredo szósz

sült, balzsamecetes paradicsom

tálalás

Összesen 946 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

vegán alfredo szósz

sült, balzsamecetes paradicsom

tálalás

Összesen 1891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

vegán alfredo szósz

sült, balzsamecetes paradicsom

tálalás

Összesen 152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    984.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    286.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    1227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1429 micro
Összesen 946 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1968.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    573.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    499 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    2453 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    2858 micro
Összesen 1891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    517 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

vegán alfredo szósz

  1. Egy tálkában összekeverjük a cukrot, az olívaolajat és a balzsamecetet. Sózzuk-borsozzuk-chilizzük, és alaposan összekeverjük. Beleforgatjuk a félbevágott paradicsomokat, úgy, hogy mindegyiket mindenütt bevonja az öntet.
  2. A paradicsomokat ezután papírral bélelt tepsibe tesszük, úgy, hogy egymástól egy-két ujjnyi távolságra legyenek. Forró, 200-220°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

sült, balzsamecetes paradicsom

  1. Finomra aprítjuk az újhagymát és a fokhagymát, majd olívaolajon üvegesre pároljuk. Ekkor jöhet rá a durvára darált dió, és egy-két percet így pirítjuk.
  2. Hozzákeverünk egy kevés lisztet, egy leheletnyit lepirítjuk, majd folyamatos keverés mellett felöntjük az alaplével és a tészta főzővizéből egy kevéssel. Sózzuk-borsozzuk, valamint megszórjuk chilivel.
  3. Nagyjából 5 percet főzzük így közepes lángon, majd jöhet is bele a rizstejszín. Alaposan elkeverjük, rottyantunk rajta egyet, és már bele is keverhetjük a leszűrt tésztát.

tálalás

  1. A kész tésztához keverjük a sült paradicsomot - akkor tökéletes, ha már elkezdett karamellizálódni rajta az öntetben lévő cukor. Azon melegében, aprított petrezselyemmel és durvára vágott dióval tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nem teljesen értem, miért hívják az angolszász országokban az ilyen jellegű, krémes-fokhagymás tésztákat vegán alfredonak, de ez mit sem von le a tényből, hogy mennyire eltalált ez az ízkombó. A selymesen fokhagymás szósz nagyszerűen harmonizál az édeskés sült paradicsommal, az aprított dió pedig még ellenállhatatlanabbá teszi - ez is egy olyan fogás, ami vegán ugyan, de még a legnagyobb húsevőt is garantáltan leveszi a lábáról.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!