r
Nosalty Logó

Vega tartiflette mustáros-hagymás madársalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Eleonora - Multikulti flancolda
Vega tartiflette mustáros-hagymás madársalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 758 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1694.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    463 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 758 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    111.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3388.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    1629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    657.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3139 micro
  • β-crypt
    927 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. Előmelegíteshez kapcsoljuk be a sütőt 200 °C-ra, és egy kicsi fazékban pedig tegyünk fel melegedni egy liter vizet. Pucoljuk meg a krumplikat, és hosszanti irányban szeleteljük fel 1,5 centis vastagságúra. Kereszt irányú vágással szeljünk fel 2 db salottát és a fokhagymagerezdet is, azt igyekezzünk minél finomabbra vágni. Amint felforrt a víz, helyezzük bele a burgonyaszeleteket. Főzési idejük 15 perc körüli, folyamatosan ellenőrizzük a 10. perctől, mert kerülendő a túlfőzes.
  2. Alacsony lángon hevítsünk 2 ek teavajat egy tapadásmentes serpenyőben (ha nem vagy vega étrendes: az eredeti recept itt egy maréknyi baconkockát süt 4-6 percig közepes lángon, majd aztán veszi le a hőfokot), és dinszteljük a vajban a salottahagymát 4-5 percig, plusz még egy percen át a fokhagymát. Zárjuk el a tűzhelyet, és locsoljuk meg 2 ek fehérborecettel a hagymát. Sóval, borssal fokozzuk a leendő élvezeteket.
  3. A hagymás pirítványba kanalazzuk bele a creme fraiche-t (ha nem tudunk ilyet vásárolni, zsíros tejföl és tejszín 1:1 arányú elegyével helyettesíthető), szórjuk meg a 2 késhegynyi szerecsendióval és alaposan keverjük össze. A krumpli valószínűleg már megfőtt. Halásszuk ki a krumplikat, és pakolásszuk át a serpenyőbe. Nagyon óvatosan forgatgassuk meg a hagymás-tejfölös szószban.
  4. Szeleteljük fel a krémes, nemes francia sajtokat. Egy kis méretű, magas falú, hőálló edénybe merjük bele a serpenyő tartalmát, és a tetejére fektessük rá a sajlapocskákat, és felülsütéssel hagyjuk pirulni a sütőben 15-20 percen keresztül. Néha kukucskáljunk be, nehogy megégjen.
  5. A sütési idő alatt szeleteljük tüneményes csíkokra a paprikát, és a megmaradt 1 salottát pedig legjobb tudásunk szerinti legapróbb kockákra aprítsuk.
  6. Egy kis tányérkában (amibe beleférne a mini darabos hagymakupac) keverjünk össze 2 tk mustárt, 2 ek extra szűz olívaloajat és 1 ek fehérborecetet, némi őrölt borsot és az aprított hagymát. Alapos kevergetéssel dolgozzuk össze.
  7. A madársalátát ellenőrizzük, az esetleges gyökereket csipkedjük le. Tálaláskor a tartiflette köré vagy mellé halmozzuk a salátát, szórjuk meg paprikaszeletekkel és a hagymás-mustáros ''salátaöntettel''.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 415
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vega tartiflette mustáros-hagymás madársalátával
Eleonora - Multikulti flancolda 5 recept

A híres francia tartiflette egyik vegetáriánussá tett verziója. Azt gondolnánk, a bacon hiányát képtelenség kompenzálni, de a különleges saláta betölti az űrt. =)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...