Vega tartiflette mustáros-hagymás madársalátával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Eleonora - Multikulti flancolda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
42g salottahagyma28 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
50g camembert sajt150 kcal
-
50g brie sajt167 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
25g crème fraîche89 kcal
-
25 kcal
-
30g madársaláta6 kcal
-
14g teavaj100 kcal
-
8g fehérborecet1 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
5g mustár3 kcal
Összesen
758
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
400g burgonya231 kcal
-
84g salottahagyma55 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g camembert sajt300 kcal
-
100g brie sajt334 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g crème fraîche179 kcal
-
49 kcal
-
60g madársaláta13 kcal
-
28g teavaj201 kcal
-
15g fehérborecet3 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
10g mustár6 kcal
Összesen
1516
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
36.5g burgonya21 kcal
-
7.7g salottahagyma5 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
9.1g camembert sajt27 kcal
-
9.1g brie sajt30 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4.6g crème fraîche16 kcal
-
4 kcal
-
5.5g madársaláta1 kcal
-
2.6g teavaj18 kcal
-
1.4g fehérborecet0 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
0.9g mustár1 kcal
Összesen
136
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 27 g
Zsír
-
Összesen 55.8 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1694.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 346 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 814 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 328.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 558 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 165 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1569 micro
-
β-crypt 463 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
758
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 54 g
Zsír
-
Összesen 111.7 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 304 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3388.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 691 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 856 mg
-
Nátrium 1629 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 657.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1116 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 330 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 601 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3139 micro
-
β-crypt 927 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
1516
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 286 micro
-
β-crypt 85 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
-
400 g burgonya
-
3 db salottahagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
100 g camembert sajt
-
100 g brie sajt
-
3 késhegynyi szerecsendió
-
50 g crème fraîche
-
60 g madársaláta
-
2 ek teavaj
-
3 ek fehérborecet
-
2 ek olívaolaj
-
2 tk mustár
Elkészítés
- Előmelegíteshez kapcsoljuk be a sütőt 200 °C-ra, és egy kicsi fazékban pedig tegyünk fel melegedni egy liter vizet. Pucoljuk meg a krumplikat, és hosszanti irányban szeleteljük fel 1,5 centis vastagságúra. Kereszt irányú vágással szeljünk fel 2 db salottát és a fokhagymagerezdet is, azt igyekezzünk minél finomabbra vágni. Amint felforrt a víz, helyezzük bele a burgonyaszeleteket. Főzési idejük 15 perc körüli, folyamatosan ellenőrizzük a 10. perctől, mert kerülendő a túlfőzes.
- Alacsony lángon hevítsünk 2 ek teavajat egy tapadásmentes serpenyőben (ha nem vagy vega étrendes: az eredeti recept itt egy maréknyi baconkockát süt 4-6 percig közepes lángon, majd aztán veszi le a hőfokot), és dinszteljük a vajban a salottahagymát 4-5 percig, plusz még egy percen át a fokhagymát. Zárjuk el a tűzhelyet, és locsoljuk meg 2 ek fehérborecettel a hagymát. Sóval, borssal fokozzuk a leendő élvezeteket.
- A hagymás pirítványba kanalazzuk bele a creme fraiche-t (ha nem tudunk ilyet vásárolni, zsíros tejföl és tejszín 1:1 arányú elegyével helyettesíthető), szórjuk meg a 2 késhegynyi szerecsendióval és alaposan keverjük össze. A krumpli valószínűleg már megfőtt. Halásszuk ki a krumplikat, és pakolásszuk át a serpenyőbe. Nagyon óvatosan forgatgassuk meg a hagymás-tejfölös szószban.
- Szeleteljük fel a krémes, nemes francia sajtokat. Egy kis méretű, magas falú, hőálló edénybe merjük bele a serpenyő tartalmát, és a tetejére fektessük rá a sajlapocskákat, és felülsütéssel hagyjuk pirulni a sütőben 15-20 percen keresztül. Néha kukucskáljunk be, nehogy megégjen.
- A sütési idő alatt szeleteljük tüneményes csíkokra a paprikát, és a megmaradt 1 salottát pedig legjobb tudásunk szerinti legapróbb kockákra aprítsuk.
- Egy kis tányérkában (amibe beleférne a mini darabos hagymakupac) keverjünk össze 2 tk mustárt, 2 ek extra szűz olívaloajat és 1 ek fehérborecetet, némi őrölt borsot és az aprított hagymát. Alapos kevergetéssel dolgozzuk össze.
- A madársalátát ellenőrizzük, az esetleges gyökereket csipkedjük le. Tálaláskor a tartiflette köré vagy mellé halmozzuk a salátát, szórjuk meg paprikaszeletekkel és a hagymás-mustáros ''salátaöntettel''.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 415
- Feltöltés dátuma: 2021. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Eleonora - Multikulti flancolda
5 recept
A híres francia tartiflette egyik vegetáriánussá tett verziója. Azt gondolnánk, a bacon hiányát képtelenség kompenzálni, de a különleges saláta betölti az űrt. =)