Vega svéd "húsgolyók" barnamártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Bendika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
A "húsgolyókhoz"
-
33g szója150 kcal
-
83g zöldség alaplé6 kcal
-
33g zsemlemorzsa132 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17g napraforgó olaj147 kcal
A barnamártáshoz
-
83g zöldség alaplé6 kcal
-
7g margarin48 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
38 kcal
-
83g tej47 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
7g szójaszósz4 kcal
Összesen
642
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
A "húsgolyókhoz"
-
100g szója449 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
A barnamártáshoz
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
114 kcal
-
250g tej140 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
Összesen
1926
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
A "húsgolyókhoz"
-
7.7g szója35 kcal
-
19.2g zöldség alaplé1 kcal
-
7.7g zsemlemorzsa30 kcal
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.8g napraforgó olaj34 kcal
A barnamártáshoz
-
19.2g zöldség alaplé1 kcal
-
1.5g margarin11 kcal
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
2.3g étkezési keményítő9 kcal
-
19.2g tej11 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.5g szójaszósz1 kcal
Összesen
148
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2643 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 1971 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 61.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
642
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.1 g
Zsír
-
Összesen 98.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7929 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 681 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 945 mg
-
Nátrium 5914 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 183.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 355 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
1926
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 609.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 455 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
A "húsgolyókhoz"
-
100 g zsemlemorzsa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál szerecsendió
-
1 teáskanál cayenne paprika
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál bors
A barnamártáshoz
-
2.5 dl zöldség alaplé
-
2 dkg margarin
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
2.5 dl tej
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál cayenne paprika
-
1 teáskanál szerecsendió
-
2 ek szójaszósz
Elkészítés
A "húsgolyókhoz"
- A szójagranulátumot beáztatjuk 1 órára a zöldség alaplébe, addig megpucoljuk, és apróra vágjuk a vöröshagymát, fokhagymanyomón elintézzük a fokhagymát is.
- A szójához adjuk a hagymákat, a zsemlemorzsát és fűszerezzük. Ha nem állna össze, adjunk még hozzá zsemlemorzsát, különben szétesik sütés közben.
- Golyókat formázunk a masszából, majd tepsibe rakosgatjuk egymás mellé, és lekenjük olajjal. Forró sütőben átsütjük a golyókat.
A barnamártáshoz
- A margarint felolvasztjuk, az apróra vágott hagymát és a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát megpirítjuk rajta, majd rászórjuk a lisztet, és barnára pirítjuk.
- Felöntjük az alaplével, amiben előtte simára kevertük a keményítőt és a tejet.
- Felforraljuk, ha besűrűsödött, fűszerezzük, majd melegen tálaljuk a húsgolyókkal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5598
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 09.
Ajánló
Főtt- vagy sült krumplival, párolt sárgarépával tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bendika
13 recept
Múltkor az IKEA-ban jártam, és erről eszembe jutott a svéd húsgolyó. Elhatároztam, hogy elkészítem hús nélkül, ami sikerült is. Íme az eredmény.