r
Nosalty Logó

Vega lecsó Csilla konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Salamon Csilla
Vega lecsó Csilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1090 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    1165 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    3740 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 219 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1623.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2761.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1460 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    647 micro
  • β-karotin
    5825 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    18699 micro
  • Lut-zea
    6328 micro
Összesen 1090 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    544 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, és olajon megfonnyasztjuk.
  2. A paprikát kicsumázzuk, és vékony karikákra vágjuk, majd az előre elkészített hagymára tesszük.
  3. A paradicsomot a bőrétől megszabadítjuk, és a paprikára apró darabokra vágjuk. Sózzuk, ízlés szerint borsot, majorannát, ételízesitőt és őrölt paprikát teszünk rá.
  4. Nagyon gyakori keverés mellett, amikor már a híg levét elfőtte, akkor rátesszük a fokhagymát, amit fokhagymanyomón préselünk át.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 21731
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 22.

Ajánló

Ízlés szerint lehet beletenni füstölt kolbászt.

Receptkategóriák

Vega lecsó Csilla konyhájából
Salamon Csilla 1202 recept

Ezt a lecsót az apukám készítette. A családban ő készíti a legfinomabb, legzamatosabb lecsót. Mindenkitől lehet valamit tanulni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...