r
Nosalty Logó

Vattacukor torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vattacukor torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 977 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3912 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 217 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 977 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    217.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    2312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4037.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1171 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    1388 mg
  • Nátrium
    1187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.5 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1948 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    492 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    1818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1876 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2836 micro
Összesen 3912 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját elkeverjük a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjéhez.
  3. A 4 csomag puncs ízű pudingport is hozzáadjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk, az oldalára nem kell. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  5. Ha kihűlt a tészta, a közepén kettévágjuk.
  6. A krémhez a tejet felforraljuk a margarinnal.
  7. Tojássárgájával elkeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a tejhez adjuk, lassú tűzön sűrűre főzzük.
  8. Ha kihűlt a krém, megtöltjük vele a lapokat.
  9. A bevonjuk a felvert kemény tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3549
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fiam születésnapjára készült. Valóban olyan a tésztája, mintha vattacukrot ennénk. Kissé ragacsos, érdekes, különleges. Kísérletező embereknek ajánlom.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...