r
Nosalty Logó

Vastag mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katicabogár29
Vastag mákos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6364 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 364 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2676.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1086 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    954 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    337.5 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1079 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10706.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    4343 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    831 mg
  • Foszfor
    3814 mg
  • Nátrium
    1404 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    734 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 6364 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, zsírt, porcukrot, sütőport, tojások sárgáját, tejfölt egyszerre alaposan összegyúrjuk. Amíg a tölteléket összeállítjuk, hűtőbe tesszük.
  2. A lisztet, mákot, kétféle cukrot, sütőport, olvasztott vajat, tejet és a sót magas fokozaton rövid idő alatt alaposan elkeverjük, félretesszük.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a mákos masszához keverjük.
  4. A tésztát két részre osztjuk, és kb 2-3 mm-re nyújtjuk.
  5. Zsírozott tepsibe először az egyik tésztalapot, majd a mákos tölteléket végül a második tésztalapot rakjuk.
  6. Villával megszurkáljuk a tetejét.
  7. Forró sütőben először magas hőfokon 15 percig, majd picit lejjebb állítva a hőt, folytatjuk a sütést kb. 15- 20 percig, közben fogvájóval ellenőrizhetjük, hogy a töltelék is átsült-e.
  8. Sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral szórva fogyaszthatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30X25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 426
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 172
  • Össznézettség: 115162
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Katicabogár29 4 recept

Nagymamám receptje.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...