r
Nosalty Logó

Vastag krumplileves csípős kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Vastag krumplileves csípős kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1576 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1253 micro
  • β-karotin
    3829 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    1195 micro
Összesen 394 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3586.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    2089 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    2890.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1728 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    877 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    5010 micro
  • β-karotin
    15315 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1288 micro
  • Lut-zea
    4780 micro
Összesen 1576 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    37 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes zöldséget megtisztítjuk, megmossuk. A krumplit, zellert apróra kockázzuk, a répákat karikázzuk, a hagymát apróra, a petrezselymet durvára vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
  2. Egy nagyobb fazékban felolvasztjuk a zsírt, beleszórjuk a zöldségeket, a hagymát, a felkarikázott tv-paprikát, a negyedelt paradicsomot, a köménymagot, és beledaráljuk a borsot. Mindezt kb. 5 percen keresztül állandó kevergetés közben gyengén megpirítjuk. Megszórjuk a liszttel, majd felöntjük vízzel.
  3. Jól összekeverjük az egészet, beleszórjuk az őrölt pirospaprikát, a babérlevelet, az ételízesítőt, hozzáadjuk a paprikakrémet, és felforraljuk.
  4. Lassú tűzön főzzük, időnként kevergetve. Félidőben adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt.
  5. Tálaljuk tejföllel, friss kenyérrel és karikázott csípős paprikával.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2278
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vastag krumplileves csípős kolbásszal
Marti48 317 recept

Egy hideg télutó-napon készült ez a tartalmas leves, mely után túros desszertet tálaltam. Készíthetjük nyáron is persze laktató "egytálétel" gyanánt is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...