r
Nosalty Logó

Vasi pecsenye dödöllével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Smaragd konyha
Vasi pecsenye dödöllével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Vasi pecsenye

Dödölle

Összesen 1083 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Vasi pecsenye

Dödölle

Összesen 4330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Vasi pecsenye

Dödölle

Összesen 103 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2127.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    734.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1083 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.5 g

Zsír

  • Összesen
    285.9 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8508.5 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    2158 mg
  • Nátrium
    4997 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    2938.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    424 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 4330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Vasi pecsenye

Dödölle

Elkészítés

Vasi pecsenye

  1. A megmosott, kicsontozott tarja szeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, és tört borssal meghintjük. Egy tálba rakosgatjuk, és a tejben elkevert, lereszelt fokhagymákkal leöntjük a hússzeleteket.
  2. Hűtőbe téve 1 órácskát hagyjuk állni. (Addig elkészíthetjük a dödöllét.)
  3. Az 1 óra leteltével a zsírt felhevítjük, és kisütjük mindkét oldalát a paprikával elkevert, lisztbe mártott hússzeleteknek.

Dödölle

  1. A meghámozott krumplit a sós vízben puhára főzzük, majd összetörjük krumplinyomóval, és hozzáadagoljuk a lisztet. (A krumplitól függ a liszt mennyisége.) Jól összekeverjük, hogy a forró vízben a liszt is megfőljön.
  2. A hagymákat meghámozzuk, apróra vágjuk, és a felhevített zsírban dinszteljük, pirítjuk.
  3. Zsírba mártott kanállal galuska formákat formázunk és bele rakosgatjuk a dinsztelődő hagymák közé. Forgatjuk, és rásütjük a hagymákat a dödöllére.
  4. Amikor kész, a tányérra szedjük és a vasi pecsenyével tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 14833
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasi pecsenye dödöllével
Smaragd konyha 149 recept

Remek ebéd volt. Ízlett a családnak.

Hozzávalók

Vasi pecsenye

Dödölle

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...