r
Nosalty Logó

Vasi pecsenye 2 -csirkemellből

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Wendy
Vasi pecsenye 2  -csirkemellből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 680 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2718 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 680 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.3 g

Zsír

  • Összesen
    156.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4990.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    2060 mg
  • Nátrium
    2061 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    689.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 2718 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket, ha túl vastagok lennének, keresztben kettévágjuk, hogy szép lapos szeleteket kapjunk. 4 csirkemell esetén így 8 szeletünk lesz. A lisztet összekeverjük a paprikával, és félretesszük.
  2. A fokhagymát megtisztítjuk, és présen átnyomjuk.
  3. A csirkemelleket a fokhagymával bedörzsöljük.
  4. A csirkemelleket egy lapos tálba tesszük, és leöntjük annyi tejjel, hogy szépen ellepje a húst. Lefedjük, és betesszük a hűtőbe 2-3 órára vagy akár egy éjszakára.
  5. Ezután a húsokat lecsöpögtetjük, majd minden oldalukat sózzuk, borsozzuk.
  6. Ezt követően a hússzeleteket a paprikás lisztbe forgatjuk.
  7. Egy serpenyőben ujjnyi olajat hevítünk, és oldalanként 3 perc alatt megsütjük őket.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 26607
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 28.

Ajánló

Köretnek petrezselymes burgonya és saláta. Mi sült krumplival ettük, de csak ezt a pár darab húst és köretet sikerült megmenteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a fokhagymával pácolt húsokat, illetve a sült húsok mellé a fokhagymás mártást. A vasi pecsenye általában tarjából készül, viszont csak csirkemell volt itthon. Így készítettük a fokhagymás csirkét vasi pecsenye módra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...