Vargányával töltött kacsamell knédlivel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltött mellhez
-
8g kacsazsír0 kcal
-
63g vargánya gomba13 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
400g kacsamell540 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
4g kakukkfű4 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
65g narancs22 kcal
-
2 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
50g szárnyas alaplé4 kcal
A knédlihez
-
100g tej56 kcal
-
63g mexikói keverék58 kcal
-
38g kifli105 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
A szószhoz
-
50g habtejszín146 kcal
-
8g chutney16 kcal
Összesen
1075
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltött mellhez
-
30g kacsazsír0 kcal
-
250g vargánya gomba53 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
1600g kacsamell2160 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
15g kakukkfű15 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
10 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
200g szárnyas alaplé14 kcal
A knédlihez
-
400g tej224 kcal
-
250g mexikói keverék230 kcal
-
150g kifli419 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
A szószhoz
-
200g habtejszín584 kcal
-
30g chutney65 kcal
Összesen
4294
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltött mellhez
-
0.8g kacsazsír0 kcal
-
6.3g vargánya gomba1 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
40.6g kacsamell55 kcal
-
1.3g vöröshagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
0.4g rozmaring0 kcal
-
6.6g narancs2 kcal
-
0 kcal
-
4.3g sárgarépa2 kcal
-
5.1g szárnyas alaplé0 kcal
A knédlihez
-
10.2g tej6 kcal
-
6.3g mexikói keverék6 kcal
-
3.8g kifli11 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A szószhoz
-
5.1g habtejszín15 kcal
-
0.8g chutney2 kcal
Összesen
108
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 93.5 g
Zsír
-
Összesen 48.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 499 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2574.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 1053 mg
-
Nátrium 931 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 540.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 691 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 209 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 357 mg
-
Retinol - A vitamin: 302 micro
-
α-karotin 1320 micro
-
β-karotin 3924 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1021 micro
Összesen
1075
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 374.1 g
Zsír
-
Összesen 193.4 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1994 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10297.3 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 343 mg
-
Kálcium 1411 mg
-
Vas 55 mg
-
Magnézium 507 mg
-
Foszfor 4211 mg
-
Nátrium 3725 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 252.2 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 2162.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2763 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 303 mg
-
D vitamin: 230 micro
-
K vitamin: 837 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 104 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 877 micro
-
Kolin: 1427 mg
-
Retinol - A vitamin: 1208 micro
-
α-karotin 5282 micro
-
β-karotin 15695 micro
-
β-crypt 233 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 4083 micro
Összesen
4294
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 134 micro
-
β-karotin 398 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
A töltött mellhez
-
2 ek kacsazsír
-
25 dkg vargánya gomba
-
1 kis fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
5 szál kakukkfű
-
2 szál rozmaring
-
1 db narancs
-
2 db halványító zeller
-
1 nagy db sárgarépa
-
200 ml szárnyas alaplé
A knédlihez
A szószhoz
-
200 ml habtejszín
Elkészítés
A töltött mellhez
- A kacsamellek bőrét beirdaljuk, és a mell húsát középen vízszintesen bemetsszük, hogy ott majd megtölthessük. A mellet kívül sózzuk, borsozzuk.
- Két kanál kacsazsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, amire aztán a testesre vágott vargányát tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselyem felét, és erős tűzön 2-3 perc alatt a külsejét megpirítjuk. Ha kicsit meghűlt, megtöltjük vele a kacsamelleket, hústűvel összetűzzük.
- Egy nagyobb edényben,-amiben sütni fogjuk a melleket,- erős tűzön először a bőrös, majd a másik felét is megpirítjuk a töltött melleknek. Rácsavarjuk a narancs levét, hozzátöltjük a húslevest és a felaprított zöldséget.
- Lefedjük, és a 150 fokos előmelegített sütőbe tesszük 30-40 percre, majd a tetőt levéve néhány perc alatt megpirítjuk a bőrös felét.
A knédlihez
- A knédlihez a kifliket felvágjuk kb. 1 cm-es karikákra, tejbe áztatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a zöldséget, a felaprított petrezselyem másik felét, a tojások sárgáját és a lisztet. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és azzal lazítjuk fel a keveréket.
- Kiolajozott formába is tehetjük (de én bambusz gőzölőbe helyezett sütőpapírra halmoztam, cipót formáltam belőle), és gőzben fél óra alatt megpároljuk.
A szószhoz
- A megmaradt pecsenyeléből, zöldségből, tejszínből és a rebarbara chutneyból botturmixszal szószt készítünk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x27
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 2967
- Feltöltés dátuma: 2013. június 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Reggel összefutottam Csatóval, és elmeséltem, mit gondoltam ki ebédre a családnak. Úgy láttam, tetszett neki. Hát most leírom neki, - és természetesen mindenkinek-, hátha megtetszik valakinek.