r
Nosalty Logó

Vargányával töltött kacsamell knédlivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Vargányával töltött kacsamell knédlivel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltött mellhez

A knédlihez

A szószhoz

1075
Kalória
93.5g
Fehérje
63g
Szénhidrátok
48.3g
Zsír
540.7g
Víz
498.5g
Koleszterin
5.6g
Rost
20.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött mellhez

A knédlihez

A szószhoz

Összesen 1075 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött mellhez

A knédlihez

A szószhoz

Összesen 4294 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött mellhez

A knédlihez

A szószhoz

Összesen 108 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2574.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    540.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    1320 micro
  • β-karotin
    3924 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 1075 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    374.1 g

Zsír

  • Összesen
    193.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10297.3 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    1411 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    4211 mg
  • Nátrium
    3725 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    2162.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2763 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    837 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    877 micro
  • Kolin:
    1427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1208 micro
  • α-karotin
    5282 micro
  • β-karotin
    15695 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4083 micro
Összesen 4294 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

A töltött mellhez

  1. A kacsamellek bőrét beirdaljuk, és a mell húsát középen vízszintesen bemetsszük, hogy ott majd megtölthessük. A mellet kívül sózzuk, borsozzuk.
  2. Két kanál kacsazsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, amire aztán a testesre vágott vargányát tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselyem felét, és erős tűzön 2-3 perc alatt a külsejét megpirítjuk. Ha kicsit meghűlt, megtöltjük vele a kacsamelleket, hústűvel összetűzzük.
  3. Egy nagyobb edényben,-amiben sütni fogjuk a melleket,- erős tűzön először a bőrös, majd a másik felét is megpirítjuk a töltött melleknek. Rácsavarjuk a narancs levét, hozzátöltjük a húslevest és a felaprított zöldséget.
  4. Lefedjük, és a 150 fokos előmelegített sütőbe tesszük 30-40 percre, majd a tetőt levéve néhány perc alatt megpirítjuk a bőrös felét.

A knédlihez

  1. A knédlihez a kifliket felvágjuk kb. 1 cm-es karikákra, tejbe áztatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a zöldséget, a felaprított petrezselyem másik felét, a tojások sárgáját és a lisztet. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és azzal lazítjuk fel a keveréket.
  2. Kiolajozott formába is tehetjük (de én bambusz gőzölőbe helyezett sütőpapírra halmoztam, cipót formáltam belőle), és gőzben fél óra alatt megpároljuk.

A szószhoz

  1. A megmaradt pecsenyeléből, zöldségből, tejszínből és a rebarbara chutneyból botturmixszal szószt készítünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x27

Reggel összefutottam Csatóval, és elmeséltem, mit gondoltam ki ebédre a családnak. Úgy láttam, tetszett neki. Hát most leírom neki, - és természetesen mindenkinek-, hátha megtetszik valakinek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!