r
Nosalty Logó

Vargányás-ricottás csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vargányás-ricottás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1572 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    38352 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 524 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3469.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1883 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1178 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    3641 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    115056 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1572 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7486 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és egy kevés olívaolajon addig pirítjuk, amíg teljesen üveges nem lesz.
  2. A csirkemellet felkockázzuk, beszórjuk sóval és borssal, és hozzáadjuk a hagymához. Nagyobb lángon addig sütjük, amíg a külseje kifehéredik, ezután takarékra vesszük, adunk hozzá egy kevés vizet, és letakarjuk egy fedővel, hogy lassan főzzük tovább.
  3. A sűrített paradicsomot ízesítjük sóval, bazsalikommal, olívaolajjal, barna cukorral, citromlével és egy gerezd szétpasszírozott fokhagymával.
  4. Egy kis tálban krémesre keverjük a tejszínt, a diót és a ricottát.
  5. A csirkére ráöntjük a paradicsomos és a tejszínes szószt, összekeverjük, és hagyjuk főni. Ha a csirke már majdnem kész, hozzáadjuk a gombát, és hagyjuk összefőni.
  6. Tálaláskor érdemes megszórni egy kevés reszelt sajttal.
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 541
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 23.

Ajánló

Én vargányát, csiperkét és csíkos bocskorosgombát szoktam használni. Apró fejeket, hogy egyben tehessem az ételbe. Szerintem tésztával a legjobb - én csavart tésztát ajánlanék ehhez a recepthez, mert könnyebben megül rajta a szósz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel a párom "lenyűgözésére" született. Nem voltunk régóta együtt, és ez volt az első alkalom, hogy olyan igazi vacsorával vártam haza. Nem volt sok időm, és nagyon izgultam, hogy fog sikerülni - azt hiszem, ezt nőtársaim érteni fogják -, de abszolút megérte :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...